Skip to article

Prima banca de celule stem din Bucuresti

Prima banca de celule stem din Bucuresti
CBC LABORATORIES S.A.
S-a infiintat in iulie 2008, la Cluj-Napoca, ca membru al grupului Cord Blood Center Ro
Este primul laborator din Romania care proceseaza sange placentar si prima banca de celule stem privata din Romania
Datorita obiectului sau de activitate, laboratorul se subordoneaza normelor si legislatiei in domeniul transplantului, in vigoare incepand cu anul 2006.
Laboratorul a primit toate autorizarile de functionare din partea institutiilor din Romania abilitate sa certifice astfel de unitati medicale: Agentia Nationala de Transplant, Agentia pentru Sanatate Publica, Colegiul Medicilor din Romania.

Dupa 9 luni...
CBC Laboratories S.A. inaugureaza prima banca de celule stem din Bucuresti
Spatiul de desfasurare a laboratorului si bancii este de 412 mp.
Beneficiind de experienta acumulata odata cu deschiderea bancii de la Cluj, am reusit sa construim si sa dotam in timp optim spatiile de receptie si triere a probelor, camerele sterile in care are loc procesarea propriu-zisa a sangelui placentar, camerele de criogenare (freezing) si spatiile de stocare.
Laboratorul functioneaza conform standardelor in vigoare in tarile Uniunii Europene, operatiunile executate supunandu-se cu strictete SOP-urilor (Standard Operation Procedures)
Aparatura, instrumentele utilizate sunt supuse procedurilor standard prevazute in legislatia Uniunii Europene din domeniul recoltarii si prezervarii de celule stem.
Banca este situata intr-o zona sigura din punct de vedere al calamitatilor naturale, accesul in perimetru fiind strict monitorizat
In laborator isi va desfasura activitatea o echipa de specialisti - medici, biologi, chimisti si tehnicieni de laborator cu experienta in domeniul hematologiei din Cluj si Bratislava.
Ca element de noutate, fata de banca de la Cluj, laboratorul din Bucuresti a fost special dotat si cu incaperi destinate pregatirii, pe viitor, a grefelor de tesuturi (piele, os, etc).

CORD BLOOD CENTER
Prima banca de celule stem din Bucuresti


Este prima companie autorizata in Romania sa ofere servicii de "family banking" (banca de depozitare sange placentar in regim privat).
S-a infiintat in anul 2004 si a primit autorizarea de functionare un an mai tarziu.
In luna martie 2006 a efectuat PRIMA RECOLTARE DE SANGE PLACENTAR DIN ROMANIA
Incepand cu anul 2007, aria de acoperire a recoltarilor s-a extins in intreaga tara, in prezent efectuand recoltari pentru toti cetatenii romani stabiliti in tarile Uniunii Europene
Avem sediul central la Cluj-Napoca, detinem un punct de lucru in Bucuresti si acoperim intreaga tara prin reprezentantii nostri zonali (Iasi, Timisoara, Brasov, Craiova, Constanta)
Anul acesta va fi inaugurat punctul de lucru de la Chisinau (Republica Moldova)
Cord Blood Center si Cord Blood Center RO sunt reprezentanti ai "Registrului Slovac al Celulelor Hematopoietice - EUROCORD"
Prima banca de celule stem din Bucuresti


Ce este sangele placentar?
Sangele placentar reprezinta "vehiculul" prin care se asigura necesarul de oxigen si de substante nutritive, fundamentale pentru cresterea si dezvoltarea fatului. Studiile au demonstrat prezenta de celule stem hematopoetice in sangele placentar, utilizarea acestora reprezentand o alternativa valoroasa a transplantului medular.
Momentul nasterii reprezinta sansa unica de prelevare a acestui sange placentar. In mod normal, cordonul ombilical si respectiv placenta, dupa momentul nasterii, sunt considerate "deseuri ale sarcinii", fiind distruse prin incinerare. Practic, odata cu acestea se distruge si bogata resursa de celule stem din sangele placentar.
Folosit inca din 1988, in peste 10 000 de transplanturi, reprezinta o alternativa acceptata din punct de vedere terapeutic, etic si financiar al transplantului medular.
Sangele placentar poate fi depozitat pe perioade nedeterminate, fiind disponibil imediat. Celulele stem existente in sangele placentar pot trata peste 70 de boli
Recoltarea sangelui placentar este o procedura simpla, neimplicand niciun risc sau durere pentru mama sau fat.
30 de secunde dureaza recoltarea sangelui placentar de la o pacienta, daca procedura este executata de catre un bun recoltator. In cazul unuia cu mai putina experienta, procedura poate dura maxim 3 minute.
10.000 de transplanturi de singe placentar au fost facute pana acum in intreaga lume, metoda fiind folosita in 50% din transplanturile hematopoetice din Japonia si 50% din transplanturile la copiii americani.

Caracteristici definitorii ale celulelor stem:
Celulele stem sunt definite prin 3 caracteristici fundamentale:
grad redus de specializare
capacitate crescuta de autoreplicare (inmultire)
capacitatea de a se diferentia, generand celulele adulte din componenta
diferitelor tesuturi

Contact:
CBC Laboratories S.A Cluj-Napoca,
Str. Eftimie Murgu nr. 2A

CBC Laboratories S.A, Punct de lucru Bucuresti,
Soseaua Avram Iancu , 30 D, Otopeni, judetul Ilfov

Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de