Skip to article

Profesorii au chemat stomatologii in scoli

Profesorii au chemat stomatologii in scoli
DENT ESTET, liderul serviciilor medicale de stomatologie din Romania, a prezentat concluziile campaniei de constientizare si educare a elevilor de gimnaziu cu privire la importanta sanatatii dentare, care a avut loc in perioada martie-mai 2010. Campania, desfasurata de DENT ESTET4kids&4teens si intitulata "New moon smile revolution," a vizat initial circa 3.000 de elevi din clasele V -VIII din 10 scoli generale bucurestene insa, datorita interesului manifestat si de alte scoli, in final numarul acestora a ajuns la 18. Campania s-a desfasurat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Campania DENT ESTET a avut drept obiectiv tragerea unui semnal de alarma in legatura cu importanta educatiei si prevenirii problemelor dentare care afecteaza mare parte din populatia tanara. Astfel, statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca, pana la varsta de 8 ani, aproximativ 52% dintre copii au avut o experienta cu cariile iar pana la varsta de 17 ani, cariile dentare afecteaza 78% dintre copii.

In cadrul campaniei, cei 10 medici DENT ESTET specializati in stomatologie pentru copii au vorbit deschis cu elevii de gimnaziu despre alimentatie, respiratie, aparatele ortodontice, riscurile aduse de fumat etc.

"Experienta noastra de la DENT ESTET 4 KIDS, singura clinica stomatologica din Romania dedicata copiilor si adolescentilor, ne arata ca circa jumatate din copii au nevoie de aparat dentar si ca majoritatea lor sunt afectati de carii inca de la varste fragede (3-7 ani) iar, in urma acestor intalniri, realitatea din teren ne-a confirmat acest lucru. De aceea, vrem inca o data sa tragem un semnal de alarma legat de faptul ca lipsa unui tratament corespunzator in acest caz duce la probleme de sanatate care afecteaza nu numai cavitatea bucala ci si organe vitale ca stomacul, inima sau rinichii, " a declarat Catrinel Hagivreta, Director de Comunicare DENT ESTET.

Potrivit specialistilor Dent Estet, intalnirile din scoli le-au confirmat faptul ca adolescentii din ciclul gimnazial ajung mult prea rar in cabinetul stomatologic si de multe ori nu sunt constienti de efectele negative ale netratarii problemelor dentare la timp.

"Am pus accentul in aceasta campanie pe prevenire, un lucru care in alte tari se face de foarte mult timp. Desi prezentarile au fost unele adaptate stilului de viata al adolescentilor, subiectul a fost unul care ar trebui sa priveasca orice parinte si orice copil- tratarea la timp a problemelor dentare care, altfel, pot duce la afectiuni grave ale gingiilor si cavitatii bucale si unori, din pacate, chiar la cancerul oral,", a declarat Catrinel Hagivreta, Director de Comunicare DENT ESTET.

"Impactul intalnirilor din scoli a fost unul extrem de pozitiv de ambele parti. Adolescentii au aflat mai multe despre ce pot face acum pentru a evita ca pe viitor sa aiba probleme cu dantura iar noi am inteles inca o data ca reticenta lor in a merge la dentist poate fi eliminata printr-o abordare interactiva in cadrul unor astfel de activitati de educatie extrascolara," a declarat unul din medicii Dent Estet care au luat parte la campanie.

Cresterea numarului de scoli participante a dus si la o dublare a costurile campaniei de informare si educare, aceastea ajungand la circa 40.000 de euro.

Despre DENT ESTET:

DENT ESTET este liderul serviciilor medicale de stomatologie din Romania. Cu 11 ani de experienta in servicii premium de medicina dentara si peste 5.000 de pacienti anual in 4 clinici, grupul DENT ESTET a fost in permanenta, de la lansare si pana astazi, cel care a stabilit standardul de excelenta in toata gama de servicii stomatologice, de la serviciile de baza pana la cele mai sofisticate interventii sau tratamente de estetica dentara. Reteaua DENT ESTET cuprinde trei clinici pentru adulti si o clinica specializata pentru copii, DENT ESTET 4 KIDS.

DENT ESTET 4 KIDS, singura clinica stomatologica din Romania, dedicata copiilor si adolescentilor, ce reuneste specialisti in stomatologie pediatrica alaturi de anestezisti specializati in tehnici de relaxare medie si profunda, psihologi si medici de psihiatrie infantila precum si personal specializat in comunicarea si relationarea cu copiii.

DENT ESTET 4 KIDS este singura clinica din Romania care promoveaza conceptul "Happy Visit".

Articole recomandate

Cum iti incurajezi copilul sa-si faca mai multi prieteni Cum iti incurajezi copilul sa-si faca mai multi prieteni
Socializarea face parte din dezvoltarea echilibrata a copilului tau, inca de la o varsta frageda. Unii copii isi fac prieteni mai usor, in timp ce pentru altii este mai complicat sa formeze rapid relatii stranse cu ceilalti copii de varsta lor. Rolul parintilor este acela de a incuraja socializarea
Cadouri pentru pasionatii de puzzle-uri Cadouri pentru pasionatii de puzzle-uri
Copiii prefera puzzle-uri cu eroii favoriti. Jocurile de tip puzzle au multiple beneficii, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ele stimuleaza creierul, testeaza inventivitatea, avand un rol important in dezvoltarea inteligentei. Pe copii, acestea ii invata sa caute singuri cele mai bune
Legea alaptatului in public a fost aprobata. Ce amenzi risca persoanele care discrimineaza mamele Legea alaptatului in public a fost aprobata. Ce amenzi risca persoanele care discrimineaza mamele
Legea alaptatului in public a fost aprobata, joi de Camera Deputaţillor. Orice persoana care va discrimina o mama care alapteaza in public va fi sanctionata.  Proiectul de lege privind alăptarea în spaţiile publice a fost adoptat cu 279 de voturi "pentru"şi o
Cum sa cresti o fiica indrazneata si curajoasa Cum sa cresti o fiica indrazneata si curajoasa
Intr-o societate in care fetele si baietii sunt crescuti diferit de catre parinti, asteptarile si presiunile apar, in mod special, in viata fetelor, inca de la o varsta frageda. Pentru a creste fete cu personalitate puternica si sigure pe ele, parintii trebuie sa realizeze cat este de important sa
Jucariile pentru copii, la granita dintre joaca si pericol. Tu cum alegi jucarii sigure pentru cel mic? Jucariile pentru copii, la granita dintre joaca si pericol. Tu cum alegi jucarii sigure pentru cel mic?
Jucăriile pentru copii reprezintă o industrie imensă. În prag de 1 iunie, vârful vânzărilor în industria de jucării, ne oprim pentru câteva momente pentru a analiza calitatea acestora și nu doar diversitatea. Colorate, în forme creative