Skip to article

Profesorii au chemat stomatologii in scoli

Profesorii au chemat stomatologii in scoli
DENT ESTET, liderul serviciilor medicale de stomatologie din Romania, a prezentat concluziile campaniei de constientizare si educare a elevilor de gimnaziu cu privire la importanta sanatatii dentare, care a avut loc in perioada martie-mai 2010. Campania, desfasurata de DENT ESTET4kids&4teens si intitulata "New moon smile revolution," a vizat initial circa 3.000 de elevi din clasele V -VIII din 10 scoli generale bucurestene insa, datorita interesului manifestat si de alte scoli, in final numarul acestora a ajuns la 18. Campania s-a desfasurat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Campania DENT ESTET a avut drept obiectiv tragerea unui semnal de alarma in legatura cu importanta educatiei si prevenirii problemelor dentare care afecteaza mare parte din populatia tanara. Astfel, statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca, pana la varsta de 8 ani, aproximativ 52% dintre copii au avut o experienta cu cariile iar pana la varsta de 17 ani, cariile dentare afecteaza 78% dintre copii.

In cadrul campaniei, cei 10 medici DENT ESTET specializati in stomatologie pentru copii au vorbit deschis cu elevii de gimnaziu despre alimentatie, respiratie, aparatele ortodontice, riscurile aduse de fumat etc.

"Experienta noastra de la DENT ESTET 4 KIDS, singura clinica stomatologica din Romania dedicata copiilor si adolescentilor, ne arata ca circa jumatate din copii au nevoie de aparat dentar si ca majoritatea lor sunt afectati de carii inca de la varste fragede (3-7 ani) iar, in urma acestor intalniri, realitatea din teren ne-a confirmat acest lucru. De aceea, vrem inca o data sa tragem un semnal de alarma legat de faptul ca lipsa unui tratament corespunzator in acest caz duce la probleme de sanatate care afecteaza nu numai cavitatea bucala ci si organe vitale ca stomacul, inima sau rinichii, " a declarat Catrinel Hagivreta, Director de Comunicare DENT ESTET.

Potrivit specialistilor Dent Estet, intalnirile din scoli le-au confirmat faptul ca adolescentii din ciclul gimnazial ajung mult prea rar in cabinetul stomatologic si de multe ori nu sunt constienti de efectele negative ale netratarii problemelor dentare la timp.

"Am pus accentul in aceasta campanie pe prevenire, un lucru care in alte tari se face de foarte mult timp. Desi prezentarile au fost unele adaptate stilului de viata al adolescentilor, subiectul a fost unul care ar trebui sa priveasca orice parinte si orice copil- tratarea la timp a problemelor dentare care, altfel, pot duce la afectiuni grave ale gingiilor si cavitatii bucale si unori, din pacate, chiar la cancerul oral,", a declarat Catrinel Hagivreta, Director de Comunicare DENT ESTET.

"Impactul intalnirilor din scoli a fost unul extrem de pozitiv de ambele parti. Adolescentii au aflat mai multe despre ce pot face acum pentru a evita ca pe viitor sa aiba probleme cu dantura iar noi am inteles inca o data ca reticenta lor in a merge la dentist poate fi eliminata printr-o abordare interactiva in cadrul unor astfel de activitati de educatie extrascolara," a declarat unul din medicii Dent Estet care au luat parte la campanie.

Cresterea numarului de scoli participante a dus si la o dublare a costurile campaniei de informare si educare, aceastea ajungand la circa 40.000 de euro.

Despre DENT ESTET:

DENT ESTET este liderul serviciilor medicale de stomatologie din Romania. Cu 11 ani de experienta in servicii premium de medicina dentara si peste 5.000 de pacienti anual in 4 clinici, grupul DENT ESTET a fost in permanenta, de la lansare si pana astazi, cel care a stabilit standardul de excelenta in toata gama de servicii stomatologice, de la serviciile de baza pana la cele mai sofisticate interventii sau tratamente de estetica dentara. Reteaua DENT ESTET cuprinde trei clinici pentru adulti si o clinica specializata pentru copii, DENT ESTET 4 KIDS.

DENT ESTET 4 KIDS, singura clinica stomatologica din Romania, dedicata copiilor si adolescentilor, ce reuneste specialisti in stomatologie pediatrica alaturi de anestezisti specializati in tehnici de relaxare medie si profunda, psihologi si medici de psihiatrie infantila precum si personal specializat in comunicarea si relationarea cu copiii.

DENT ESTET 4 KIDS este singura clinica din Romania care promoveaza conceptul "Happy Visit".

Articole recomandate

Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati! Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati!
Cadourile pentru bebelusi pot fi foarte dificil de ales, iar atunci cand trebuie sa marchezi un moment special precum prima aniversare sau un botez te poti trezi intr-un adevarat impas. Care este cel mai potrivit cadou pentru un bebelus? Cu siguranta multe dintre noi ne-am pus aceasta intrebare cel
5 cele mai frecvente intrebari despre sarcina 5 cele mai frecvente intrebari despre sarcina
Gravidele intreaba: Perioada sarcinii - mai ales daca e vorba despre primul bebe - este una plina de emotii, dar si de temeri, nelamuriri, dileme si intrebari. Iata care sunt cele mai frecvente intrebari pe care gravidele le adreseaza online. Cum pot sa aflu cand o sa nasc? Numarul de saptamani de
Ofera copilului ingrijirea specifica tipului sau de piele cu Mustela Ofera copilului ingrijirea specifica tipului sau de piele cu Mustela
Una dintre cele mai gresite conceptii in ceea ce ii priveste pe bebelusi este aceea ca pielea lor este asemanatoare, cu particularitati si nevoi similare. Insa, este important de retinut faptul ca nu toti bebelusii au acelasi tip de piele, ceea ce inseamna ca nevoile lor sunt diferite. In acest
Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la