Skip to article

Sarcina dupa injectia contraceptiva

Sarcina dupa injectia contraceptiva
Una din metodele contraceptive foarte des utilizate de femei o reprezinta injectia contraceptiva.

Utilizata numai la indicatia medicului ginecolog, injectia se administreaza intramuscular si contine un singur hormon-gestagen, de regula progesteron.

Eficienta injectiei contraceptive este foarte ridicata, de aproximativ 99% daca este administrata corect.

Substanta contraceptiva este eliberata lent in organismul femeii, asigurand protectie pe o perioada cuprinsa intre 8 si 12 saptamani.

Cel mai cunoscut contraceptiv injectabil este Depo-Provera, cu eficienta de 12 saptamani din momentul administrarii.

Progesteronul continut de acesta determina inhibarea ovulatiei si ingrosarea mucusului cervical, oprind astfel patrunderea spermatozoizilor din vagin in uter.

Insa ce se intampla atunci cand se doreste renuntarea la metodele contraceptive folosite si se incearca conceperea unui copil?

Pentru a putea ramane insarcinata este nevoie ca organismul tau sa revina la starea initiala, de dinainte de folosirea metodelor contraceptive. Acest lucru implica automat si aparitia ciclului menstrual.

Injectia contraceptiva determina schimbari de durata in organism, astfel ca dupa intreruperea acestei metode de contraceptie, ciclul menstrual nu va reveni la normal decat dupa cel putin 4-5 luni.

Insa de asemenea se poate intampla sa existe perioade non-ovulatorii, in care partenerii degeaba se chinuie sa conceapa un copil, caci sarcina nu apare.

In oricare din cazuri, dupa un tratament contraceptiv este bine sa se astepte minim 4 luni pana sa se conceapa un copil, deoarece dozele de hormoni prezente in contraceptive pot determina aparitia unor malformatii la fat.

Articole recomandate

Cum iti incurajezi copilul sa-si faca mai multi prieteni Cum iti incurajezi copilul sa-si faca mai multi prieteni
Socializarea face parte din dezvoltarea echilibrata a copilului tau, inca de la o varsta frageda. Unii copii isi fac prieteni mai usor, in timp ce pentru altii este mai complicat sa formeze rapid relatii stranse cu ceilalti copii de varsta lor. Rolul parintilor este acela de a incuraja socializarea
Cadouri pentru pasionatii de puzzle-uri Cadouri pentru pasionatii de puzzle-uri
Copiii prefera puzzle-uri cu eroii favoriti. Jocurile de tip puzzle au multiple beneficii, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ele stimuleaza creierul, testeaza inventivitatea, avand un rol important in dezvoltarea inteligentei. Pe copii, acestea ii invata sa caute singuri cele mai bune
Legea alaptatului in public a fost aprobata. Ce amenzi risca persoanele care discrimineaza mamele Legea alaptatului in public a fost aprobata. Ce amenzi risca persoanele care discrimineaza mamele
Legea alaptatului in public a fost aprobata, joi de Camera Deputaţillor. Orice persoana care va discrimina o mama care alapteaza in public va fi sanctionata.  Proiectul de lege privind alăptarea în spaţiile publice a fost adoptat cu 279 de voturi "pentru"şi o
Cum sa cresti o fiica indrazneata si curajoasa Cum sa cresti o fiica indrazneata si curajoasa
Intr-o societate in care fetele si baietii sunt crescuti diferit de catre parinti, asteptarile si presiunile apar, in mod special, in viata fetelor, inca de la o varsta frageda. Pentru a creste fete cu personalitate puternica si sigure pe ele, parintii trebuie sa realizeze cat este de important sa
Jucariile pentru copii, la granita dintre joaca si pericol. Tu cum alegi jucarii sigure pentru cel mic? Jucariile pentru copii, la granita dintre joaca si pericol. Tu cum alegi jucarii sigure pentru cel mic?
Jucăriile pentru copii reprezintă o industrie imensă. În prag de 1 iunie, vârful vânzărilor în industria de jucării, ne oprim pentru câteva momente pentru a analiza calitatea acestora și nu doar diversitatea. Colorate, în forme creative