Skip to article

Sarcina dupa injectia contraceptiva

Sarcina dupa injectia contraceptiva
Una din metodele contraceptive foarte des utilizate de femei o reprezinta injectia contraceptiva.

Utilizata numai la indicatia medicului ginecolog, injectia se administreaza intramuscular si contine un singur hormon-gestagen, de regula progesteron.

Eficienta injectiei contraceptive este foarte ridicata, de aproximativ 99% daca este administrata corect.

Substanta contraceptiva este eliberata lent in organismul femeii, asigurand protectie pe o perioada cuprinsa intre 8 si 12 saptamani.

Cel mai cunoscut contraceptiv injectabil este Depo-Provera, cu eficienta de 12 saptamani din momentul administrarii.

Progesteronul continut de acesta determina inhibarea ovulatiei si ingrosarea mucusului cervical, oprind astfel patrunderea spermatozoizilor din vagin in uter.

Insa ce se intampla atunci cand se doreste renuntarea la metodele contraceptive folosite si se incearca conceperea unui copil?

Pentru a putea ramane insarcinata este nevoie ca organismul tau sa revina la starea initiala, de dinainte de folosirea metodelor contraceptive. Acest lucru implica automat si aparitia ciclului menstrual.

Injectia contraceptiva determina schimbari de durata in organism, astfel ca dupa intreruperea acestei metode de contraceptie, ciclul menstrual nu va reveni la normal decat dupa cel putin 4-5 luni.

Insa de asemenea se poate intampla sa existe perioade non-ovulatorii, in care partenerii degeaba se chinuie sa conceapa un copil, caci sarcina nu apare.

In oricare din cazuri, dupa un tratament contraceptiv este bine sa se astepte minim 4 luni pana sa se conceapa un copil, deoarece dozele de hormoni prezente in contraceptive pot determina aparitia unor malformatii la fat.

Articole recomandate

Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face
Copiii au un sistem imunitar imatur pana la varsta de 8-10 ani, iar acest lucru ii face sa fie foarte receptivi la infectii. Incidenta infectiilor respiratorii este foarte ridicata in randul celor mici. Orice parinte este obisnuit cu “scenariul” in care copilul da dintr-o viroza in
Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor
Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care provoaca boli care variaza de la raceala comuna la boli mai severe. Noul coronavirus care a creat pandemia din prezent este o tulpina noua care a fost descoperita in 2019 si care nu a fost identificata anterior la om. Un nou studiu publicat
Marturia unei asistente romance in Italia, mama a doi copii: "Nu pot sa-i imbratisez cand ajung acasa" Marturia unei asistente romance in Italia, mama a doi copii: "Nu pot sa-i imbratisez cand ajung acasa"
O asistenta romanca lupta sa salveze vietile celor afectati de noul coronavirus. Lucreaza intr-o sectie de Terapie Intensiva a unui spital din Lombardia, cea mai afectata zona din Italia in ceea ce priveste numarul de imbolnaviri cu coronavirus. Asistenta romanca, in varsta de 42 de ani, intra
Sarcina si viciile Sarcina si viciile
Fiecare persoana are viciile ei de aceea fiecare proaspata mamica trebuie sa inteleaga foarte bine ca din momentul in care afla ca este insarcinata, trebuie sa renunte la viciile sale pentru a nu afecta fatul. Pentru a afla daca esti insarcinata poti incepe prin utilizarea unui  test de
Un baby monitor, cel mai bun ajutor pentru mamica in primii ani de viata Un baby monitor, cel mai bun ajutor pentru mamica in primii ani de viata
Venirea pe lume a unui copil este motiv de bucurie in orice familie, dar si o grija in plus. Mai bine zis, acea grija care le face pe toate celelalte sa treaca in plan secund, pentru ca micutul care v-a imbogatit vietile are nevoie de atentie permanenta si de supraveghere 24 de ore din 24. Orice