Skip to article

Sarcina sanatoasa, copil sanatos

Sarcina sanatoasa, copil sanatos
Prof. Kevin Spencer - Fetal Medicine Foundation participa la seminarul "Sarcina sanatoasa, copil sanatos. Dileme vechi - raspunsuri noi" in perioada 23-24 martie la hotelul Vega din Mamaia, Constanta.

Evenimentul este organizat de Euromaterna, cel mai modern spital privat de obstetrica - ginecologie din Constanta in parteneriat cu Universitatea Ovidius - Facultatea de Medicina si Colegiul Medicilor Constanta.

Prin aceasta manifestare stiintifica, Euromaterna isi doreste sa promoveze in mediul medical constantean si nu numai, standardele si recomandarile Fetal Medicine Foundation (FMF) in ceea ce priveste screeningul de anomalii fetale pentru primul trimestru de sarcina. FMF este recunoscuta in intreaga lume pentru calitatea si certificarea stiintifica a standardelor sale.

Spitalul Euromaterna intelege importanta majora a screeningului de prim trimestru si de aceea va utiliza in cadrul Centrului de diagnostic antenatal BRAHMS KRYPTOR Compact Plus. Acesta reprezinta standardul de aur pentru screeningul biochimic de prim trimestru si indeplineste cu succes criteriile de inalta calitate stiintifica cerute de FMF (Fetal Medicine Foundation).

Screeningul biochimic prenatal din ser matern este o metoda non-invaziva iar obiectivul acestui test este de a detecta sarcinile cu risc crescut pentru cele mai comune anomalii cromozomiale (sindromul Down, trisomie 18 etc) si de asemenea de a reduce proportia femeilor care ar fi trebuit sa se supuna unor metode invazive de diagnostic.

Acest test se adreseaza fiecarei femei insarcinate. Se bazeaza pe masurarea si cuantificarea unor markeri biochimici produsi de catre fetus sau placenta si care trec in sangele matern.

Viitoarele mame pot afla, astfel, inca din primele saptamani de viata ale fatului daca acesta prezinta risc cresut de anomalii, malformatii fetale si pot apela in consecinta la diferite posibilitati terapeutice.

Pentru mamicile din Constanta si Bucuresti, si nu numai, metoda Gold Standard - Kryptor Compact Plus este folosita la Euromaterna si in centrele medicale private MedLife si Matei Basarab, ambele din Bucuresti, unde pot beneficia de testul combinat, la recomandarea medicului sau din proprie initiativa.

Importatorul Kryptor Compact Plus este HK&ZY Best Pharma Distribution SRL, o companie romaneasca, cu capital integral privat.

Firma ofera echipamente, dispozitive medicale, precum si alte produse farmaceutice necesare dotarii si functionarii in bune conditii a cabinetelor medicale, policlinici si spitale avand urmatoarele specializari medicale: Obstetrica-Ginecologie, Urgente, Chirurgie (transplant hepatic) Hematologie (hemofilie), Boli infectioase (Hepatect).

Articole recomandate

Ziua Cartii pentru Copii: top carti care dezvolta inteligenta emotionala a copiilor Ziua Cartii pentru Copii: top carti care dezvolta inteligenta emotionala a copiilor
Studiile au aratat ca atunci cand li se citeste zilnic copiilor de 4-5 ani acestia dezvolta abilitati cognitive – precum limbajul, imaginatia, cititul, scrisul, numaratul – mai repede. De asemenea, cei carora li se citeste cel putin o carte pe zi pana la aceasta varsta, ajung sa aiba un
Primele simptome ale sarcinii Primele simptome ale sarcinii
Femeia insarcinata isi poate da seama ca va avea un copil dupa o serie de semne clare, care pot fi confirmate de  testul de sarcina  si apoi de consultul de specialitate.Cand ramai in sarcinata, primul semn si cel mai important este absenta menstruatiei. Atentie, insa! Cand banuiesti ca
Studiu: Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa? Studiu: Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa?
Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului? Cercetatorii evalueaza de multa vreme rolul pe care parintii il joaca in dezvoltarea copiilor lor. Cercetatori de la Universitatea din Missouri au dat spre informare presei rezultatul studiului lor, anume ca stilul autoritar, sever, de
Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face
Copiii au un sistem imunitar imatur pana la varsta de 8-10 ani, iar acest lucru ii face sa fie foarte receptivi la infectii. Incidenta infectiilor respiratorii este foarte ridicata in randul celor mici. Orice parinte este obisnuit cu “scenariul” in care copilul da dintr-o viroza in
Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor
Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care provoaca boli care variaza de la raceala comuna la boli mai severe. Noul coronavirus care a creat pandemia din prezent este o tulpina noua care a fost descoperita in 2019 si care nu a fost identificata anterior la om. Un nou studiu publicat