Skip to article

Beneficiile activitatilor muzicale asupra copiilor

Beneficiile activitatilor muzicale asupra copiilor
Activităţile muzicale au o serie de beneficii importante asupra dezvoltării copiilor. Este vorba în special de acelecântece pentru copii care includ şi elemente interactive precum jocul cu degetele, cu mâinile, mişcările corpului, dar şi rimele şi crearea unor versuri noi care oferă copiilor atât posibilitatea de a se amuza şi în acelaşi timp pot învăţa cuvinte noi, îşi dezvoltă vorbirea,dar şi dezvoltarea abilităţilor motorii.

• Cântecele interactive pentru copii îmbunătăţesc memoria şi le oferă celor mici o experienţă de învăţare bogată. Aceste cântece îi ajută pe copii să înveţe să cânte, să vorbească, să vizualizeze şi să se mişte în acelaşi timp.

• Cântecele interactive îi ajută pe copii să îşi dezvolte abilităţile motorii prin mişcare degetelor, a corpului şi au o mulţime de beneficii fizice. De asemenea, aceste mişcări controlote îi ajută pe copii să înveţe să îşi controleze bine mişcările corpului şi în activităţile de zi cu zi.

• Cântecele îi ajută pe copii să înveţe să ascute şi să urmeze instrucţiuni. Copiii se vor concentra şi vor urmări cu atenţie adultul care îi învaţă cântecul. Pentru a putea să cânte, să se mişte, să facă mişcări şi să vină cu idei noi, copiii vor trebui mai întâi să urmărească cu atenţie instrucţiunile date de adult.

• Vorbirea, vocabularul şi înţelegerea anumitor cuvinte sunt încurajate prin cântece pentru copii. Pentru a învăţa un cântec, copiii vor fi nevoiţi să înţeleagă cuvintele, să înveţe altele noi şi cu timpul să ştie să “stăpânească” cuvintele şi rimele.

• Cititul este încurajat prin cântecele pentru copii. Unele cântece îi ajută pe copii să înveţe mai uşor alfabetul, pronunţia fonetică, vocabularul şi sensul cuvintelor. Astfel, recunoaşterea, înţelegerea şi învăţarea literelor şi cuvintelor îmbunătăţesc cititul.

• Copiii învaţă să aprecieze muzica. Copiilor le place să îşi folosească vocea, corpul şi imaginaţia atunci când cântă, se mișcă şi adaptează anumite cântecele după imaginaţia lor. Această deschidere faţă de muzică îi va face să o aprecieze pentru totdeauna, în toate formele ei.

• Încrederea în sine este un alt beneficiu pe care activităţile muzicale le au în viaţa copiilor. Atunci când reuşesc să facă faţă cu succes unei provocări în care cântă, dansează şi îşi aduc contribuţia la respectivul căntecel, copiii îşi dezvoltă încrederea în ei, mai ales dacă se simt apreciaţi şi sunt lăudaţi pentru ceea ce fac.

• Creativitatea, adaptabilitatea şi imaginaţia se dezvoltă prin intermediul cântecelor. Alegeţi cântece noi, sunete şi idei, ajutaţi-l pe cel mic să facă rime şi chiar să scrie el singur versurile pentru un căntecel. Toate aceste activităţi creative îi ajută pe copii să îşi dezvolte imaginaţia în mai multe direcţii.

• Cântecele îi ajută să fie mai sociabili şi cooperanţi. Atunci când învaţă, când sunt creativi şi cânta, copiii îşi dezvoltă o mulţime de abilităţi sociale. Învaţă să păstreze liniştea, să urmeze instrucţiuni, să coopereze, să se oprească, să stea şi aşa mai departe.

• Cântecele dezvoltă legături puternice între adulţi şi copii. Copiilor le place să interacţioneze cu adulţii din jurul lor. Cântecele interactive le permit adulţilor şi copiilor să se joace, să cânte, să fie creativi şi să se bucure că petrec timp împreună în care se distrează. Toate acestea duc la o relaţie mai puternică între copii şi adulţi.

Articole recomandate

Cum alegi jucariile potrivite pentru copii, fara scene si batai de cap Cum alegi jucariile potrivite pentru copii, fara scene si batai de cap
Despre jucarii se stie ca sunt cele mai bune prietene ale copiilor, iar importanta lor in viata celor mici este mai mare decat ai crede. Prin joc si joaca piticii nostrii invata o multime de lucruri despre lumea care ii inconjoara si tot asa ei reusesc sa isi creeze un univers al lor, plin de
Carti pentru copii, perfecte de citit in vacanta de iarna Carti pentru copii, perfecte de citit in vacanta de iarna
Iarna, cand ziua e mult prea scurta pentru energia celor mici, iar frigul ii tine departe de locurile de joaca, sa citesti carti pentru copii devine una dintre activitatile cele mai placute. Bookzone are o gama extrem de variata de carti pentru copii , in functie de varsta si nivelul lor de
De ce sa urmezi cursuri de pictura in copilarie? De ce sa urmezi cursuri de pictura in copilarie?
Activitate cu numeroase beneficii, pictura sau desenul reprezintă unul dintre primii pași pe care copiii îi fac pentru a-și dezvolta motricitatea fină, acesta fiind și primul pas în învățarea scrisului. De asemenea, copilăria este perioada
Sezonul de iarna bate la usa! Ati cumparat haine calduroase pentru copii? Sezonul de iarna bate la usa! Ati cumparat haine calduroase pentru copii?
Este bine să vă pregătiți din timp, deoarece sezonul de iarnă se apropie. Foarte curând, va ninge și copiii vor dori să se joace în zăpadă și să se dea cu sania. Nu mai discutăm despre sărbătorile de iarnă care vor
Calatoriile cu bebelusii iarna - Sfaturi utile pentru momente de neuitat Calatoriile cu bebelusii iarna - Sfaturi utile pentru momente de neuitat
În general atunci când vorbim despre călătorii, mintea ne fuge în mod automat la sezonul cald și la diferite destinații care mai de care mai exotice, însă venirea sezonului rece nu ar trebui să reprezinte un impediment pentru cei ce