Skip to article

De ce sa urmezi cursuri de pictura in copilarie?

De ce sa urmezi cursuri de pictura in copilarie?
Activitate cu numeroase beneficii, pictura sau desenul reprezintă unul dintre primii pași pe care copiii îi fac pentru a-și dezvolta motricitatea fină, acesta fiind și primul pas în învățarea scrisului.

De asemenea, copilăria este perioada în care o persoană își poate însuși mult mai repede cunoștințele într-un domeniu specific, iar când este vorba de pictură, un copil are o capacitate de aprofundare a tehnicilor de pictură dezvoltată, aceasta pe lângă modul inocent de a vedea realitatea și de a o transpune pe hârtie folosindu-se de o imaginație care devine din ce în ce mai bogată. Toate acestea, și nu numai, reprezintă motive pentru care copiilor le este indicat să urmeze cursuri de pictură. 

Activitate plăcută și distractivă, pe lângă numeroase beneficii

Pictura nu înseamnă doar reprezentarea unui obiect sau a unui fenomen sau lucru abstract pe un suport de hârtie. Pictura înseamnă peisaje, înseamnă portrete, înseamnă exprimare de emoții și sentimente, înseamnă imaginație și chiar crearea unui univers compensatoriu, așa cum este cel creat de poeții care trăiesc prin versurile pe care le scriu. Într-o singură pată de culoare pe o foaie albă sau într-o linie trasată cu pensula plină de acrilic sau vopsea în ulei poate fi regăsită o întreagă poveste care este atât de bine spusă în copilărie. 

Ceea ce învață copiii participând la cursurile de pictură Bravissimo este suplimentul unui timp plăcut și distractiv petrecut alături de cei care îi pot orienta spre descoperirea lumii din jur și spre definirea propriului eu. 

A picta este, înainte de toate, frumos și distractiv, iar o activitate de pictură îi poate face pe copii să beneficieze de momente plăcute alături de alți copii care au aceeași pasiune, atelierele de pictură fiind locul în care imaginația, culoarea și buna dispoziție se întâlnesc pentru a face o echipă pe cinste.

De ce e important să le arătăm copiilor drumul artelor vizuale?

Artele vizuale, în special pictura, reprezintă una dintre modalitățile potrivite prin care îți poți încuraja copilul să fie curios, să își exprime emoțiile, să își dezvolte simțul creativ și să utilizeze imaginea ca mijloc de exprimare. Artele vizuale permit dezvoltarea motricității fine, îi oferă copilului șansa să exploreze și să descopere natura din jurul său; acesta învață să interpreteze simboluri și să înțeleagă culorile și lumea plină de culoare fără eforturi prea mare. 

Pictura îi oferă copilului șansa de a-și crea o identitate proprie, de a-și defini personalitatea, iar dezvoltarea curiozității, a simțului observației și a abilităților de gândire vor fi plusurile pe care le primește copilul pe lângă rezultatele fizice pe care le va avea. 

Pentru că pictura este o artă subiectivă, este vorba în mare măsură de a vedea lucrurile cu ochii proprii, apoi de a transforma realitatea după propriul plac. Nimic mai frumos și mai plăcut decât a configura pe hârtie, în pete de culoare, ceea ce este în jurul tău, văzut cu imaginația și inocența unui copil care se pregătește pas cu pas pentru viață.

Emoție și rațiune în ateliere de pictură pentru copii

Pe lângă emoție și trăirile pure pe care le au copii și pe care le aștern pe hârtie cu pensule pline de culoare, pictura este și despre rațiune, despre menținerea creierului într-o stare activă. Intuiție, creativitate și emoție, toate acestea se regăsesc laolaltă în formula perfectă pe care o folosesc copiii atunci când aleg să picteze. Precizia cu care pot fi realizate anumite lucrări vine la pachet, iar rezultatul pe care îl va obține micul explorator va fi unul definitoriu. 

Dacă ești în căutarea unei modalități prin care să îi oferi copilului tău șansa de a descoperi lumea din jur, de a se descoperi pe sine și de a-și îmbunătăți și dezvolta anumite aptitudini și comportamente, atunci poți începe cu înscrierea acestuia la un curs de pictură. 

Articole recomandate

Picturi pe numere: pentru cine si de ce Picturi pe numere: pentru cine si de ce
Cuiva ii place sa tricoteze, cineva scrie poezie si cineva deseneaza. Toate aceste activitati, chiar si intr-o stare relaxata, antreneaza rezistenta si atentia. Exista un alt hobby interesant care este potrivit pentru absolut toata lumea: atat pentru copii, cat si pentru adulti. Picturi pe numere:
5 modificari normale in timpul sarcinii 5 modificari normale in timpul sarcinii
Pe intreaga perioada a sarcinii, pe langa distensia abdomenului mamei, ca urmare a cresterii copilului, pot aparea si alte modificari considerate a fi normale, in special in timpul primului trimestru. Prezenta lor depinde de fiecare mamica si sarcina in parte, astfel ca nu este obligatoriu sa fie
Carucioarele Pentru Gemeni 3 in 1 Ii Pregatesc Pe Parinti Pentru Plimbarile Cu Cei Mici Carucioarele Pentru Gemeni 3 in 1 Ii Pregatesc Pe Parinti Pentru Plimbarile Cu Cei Mici
Pregătirile pentru venirea gemenilor înseamnă dublu pentru aproape orice. Pătuț dublu, două seturi de hăinițe, de două ori mai multe scutece și porție dublă de lăptic. Cărucioarele pentru gemeni 3 în 1  sunt
Cum alegi jucariile potrivite pentru copii, fara scene si batai de cap Cum alegi jucariile potrivite pentru copii, fara scene si batai de cap
Despre jucarii se stie ca sunt cele mai bune prietene ale copiilor, iar importanta lor in viata celor mici este mai mare decat ai crede. Prin joc si joaca piticii nostrii invata o multime de lucruri despre lumea care ii inconjoara si tot asa ei reusesc sa isi creeze un univers al lor, plin de
Carti pentru copii, perfecte de citit in vacanta de iarna Carti pentru copii, perfecte de citit in vacanta de iarna
Iarna, cand ziua e mult prea scurta pentru energia celor mici, iar frigul ii tine departe de locurile de joaca, sa citesti carti pentru copii devine una dintre activitatile cele mai placute. Bookzone are o gama extrem de variata de carti pentru copii , in functie de varsta si nivelul lor de