Skip to article

Organizatia Salvati Copiii demareaza programul de dotare pentru 27 de maternitati si sectii de nou-nascuti

Organizatia Salvati Copiii demareaza programul de dotare pentru 27 de maternitati si sectii de nou-nascuti
Salvati Copiii Romania a donat astazi sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean din Pitesti un incubator performant pentru nou-nascuti, in valoare totala de 10.000 euro.

Aceasta actiune deschide seria celor 27 de dotari pe care Salvati Copiii le va face in acest an. Datorita generozitatii contribuabililor prin campania 2%, dar si a companiilor, 2.074.000 de lei vor fi investiti in dotarea sectiilor de nou-nascuti din: Pitesti, Bacau, Brasov, 3 maternitati din Bucuresti, Resita, Caransebes, Constanta, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iasi, Harlau, Targu-Mures, Roman, Piatra-Neamt, Petrosani, Ploiesti, Sibiu, Botosani, Vatra-Dornei, Arad, Timisoara, Vaslui, Focsani, Cluj-Napoca si dezvoltarea de programe de educatie si suport pentru 5.000 de mame si copii din comunitati defavorizate.

Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti a fost dotata si anul trecut de Salvati Copiii cu un incubator in valoare de 10.044 euro, iar, datorita acestui echipament, pana acum, 96 de nou-nascuti au fost ajutati sa supravietuiasca. In maternitatea din Pitesti, in 2013 au fost 2.135 de nasteri, din care 199 au fost bebelusi nascuti prematur. Alti 350 de bebelusi in medie pe an au nevoie de ingrijiri speciale asemenea prematurilor. Aceasta unitate medicala este una de nivel II, care ingrijeste nou-nascuti cu o greutate de peste 1500g si peste 32 de saptamani. Aici se primesc prin transfer nou-nascutii cu probleme din restul judetului Arges - Campulung, Mioveni, Curtea de Arges, Costesti, Calinesti.

"Prematur inseamna nascut inainte de termen, inseamna un organism care nu este pregatit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de ingrijire speciala, de o atentie deosebita, iar de cele mai multe ori au nevoie de un incubator si de o echipa pregatita de medici. De aceea, multumim Salvati Copiii, echipamentele dotate sunt absolut necesare salvarii de vieti", a declarat dr. Mihaela Vintila, sef al sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti.

Pana in prezent, Salvati Copiii Romania a dotat 18 maternitati si sectii de nou-nascuti cu echipamente performante, in valoare de 1.300.000 ron si a ajutat 941 de mame tinere si 633 de gravide.

"Pana acum am reusit sa salvam impreuna 3.600 nou-nascuti cu echipamentele donate. Cu ceea ce vom oferi in 2014 vom ajuta la salvarea a 5.400 de bebelusi. Este nevoie de ajutorul oamenilor si al companiilor in continuare. Romania pierde aproximativ 1.800 de nou-nascuti anual, majoritatea in primele zile de viata", a declarat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

Salvati Copiii lanseaza astazi si apelul catre publicul larg, de a redirectiona cei 2% din impozitul pe venit catre dotarea cu echipamente a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din Romania.

"Supravietuirea copiilor care se nasc inainte de termen si reducerea mortalitatii infantile raman printre problemele dramatice ale Romaniei si trebuie sa fie prioritati pentru noi toti. A completa un formular 230 sau 200 este un gest care nu te costa nimic, insa are o maxima importanta pentru bebelusii care lupta pentru viata", a sustinut Amalia Nastase, ambasador al campaniei "Bun venit pe lume".

Multumiri sustinatorilor nostri: Dorna, GSK, Reckitt Benkiser, Howard Johnson Grand Plaza, Gazprom, BNP Paribas Lease Group, La Fantana, Create Direct, Dona Nina, Maiocci, Manpower Romania, Maccaferri Romania, Canah International, Eldomir Impex, Melspring Romania, ODU Romania Manufacturing, Picara Trading, Electric Plus, Mecanoconstructii, Air BP Sales Romania, Carioca Studio, Dennemeyer Associates, Eurosiloz, Fast Connection Trading, Mig Vas Distrubutie, Omnitech Industrial Machines, Romfract Spedition, Shopmania Net, Sky-XS Aircargo, Tuboscope Vetco GMBH Celle Germania, Coface Bois Colombes, Inbox Marketing, SDS Group, Best jobs, Cafmin, Confort 2000, Euroglass, Locacombine, Olive Studio, Simus Trading, Societatea de investitii financiare, Top Nutrition, Vitprest.

Multumiri speciale: Amalia Nastase, Andi Moisescu, Mihaela Radulescu, Razvan Simion & Dani Otil, Laura Cosoi, Ioana Ginghina, Sonia Argint, Inna, Jojo, Mihai Morar, Cristian China-Birta, Ana Nicolescu, Antonia, Dan Teodorescu & Trupa Taxi, Delia Matache, Smiley, Sore, Connect-R, Anca Lungu, Dragos Chircu, Promenada, Realitatea TV, TVR, Eventures, CFR Calatori, CFR S.A, METROREX, Lemon Design, Cinema Pro, Holywood Multiplex, Evo Media, Vision Media Plus.


Fii sustinatorul nostru in programul de reducere a mortalitatii infantile, redirectionand 2% din impozitul pe venit catre maternitati, sectii de nou-nascuti si suport parental, prin Organizatia Salvati Copiii.

Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizatiei pot fi descarcate de pe site-ul oficial http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006 . Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2014. Suma nu trebuie mentionata in formular, urmand sa fie completata de administratia financiara.

Alte articole despre
Salvati Copiii

Articole recomandate

Provocarile din primul an de viata al bebelusului Provocarile din primul an de viata al bebelusului
Primul an ca părinte, în special la primul copil este un an plin de provocări. Oricât de mult ne-am pregăti, sunt momente care se întâmplă pentru prima oară. Familia si prietenii ne ofera sfaturi din propriile lor experiențe sau din ce au mai auzit
Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse
Un sondaj al Editurii Didactica Publishing House, realizat in luna septembrie arata ca 96% dintre cadrele didactice considera importanta si foarte importanta folosirea unei platforme educationale in contextul actual al programului educational. Potrivit datelor, si parintii simt nevoia unei astfel
Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati! Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati!
Cadourile pentru bebelusi pot fi foarte dificil de ales, iar atunci cand trebuie sa marchezi un moment special precum prima aniversare sau un botez te poti trezi intr-un adevarat impas. Care este cel mai potrivit cadou pentru un bebelus? Cu siguranta multe dintre noi ne-am pus aceasta intrebare cel
5 cele mai frecvente intrebari despre sarcina 5 cele mai frecvente intrebari despre sarcina
Gravidele intreaba: Perioada sarcinii - mai ales daca e vorba despre primul bebe - este una plina de emotii, dar si de temeri, nelamuriri, dileme si intrebari. Iata care sunt cele mai frecvente intrebari pe care gravidele le adreseaza online. Cum pot sa aflu cand o sa nasc? Numarul de saptamani de
Ofera copilului ingrijirea specifica tipului sau de piele cu Mustela Ofera copilului ingrijirea specifica tipului sau de piele cu Mustela
Una dintre cele mai gresite conceptii in ceea ce ii priveste pe bebelusi este aceea ca pielea lor este asemanatoare, cu particularitati si nevoi similare. Insa, este important de retinut faptul ca nu toti bebelusii au acelasi tip de piele, ceea ce inseamna ca nevoile lor sunt diferite. In acest