Ma iubeste sau nu ma iubeste? De acum nu va mai fi necesar sa te intrebi acest lucru. Afla cum este posibil!

Ma iubeste sau nu ma iubeste? De acum nu va mai fi necesar sa te intrebi acest lucru. Afla cum este posibil!
  calendar_month       web descopera.ro  
De acum totul va fi mult mai usor. Nu va mai fi necesar sa te intrebi care va fi soarta relatiei tale, daca este dispus sa stea alaturi de tine mai mult timp sau daca esti doar o scurta aventura.

Cum este posibil acest lucru? Oamenii de stiinta au studiat activitatea cerebrala a membrilor unui cuplu, care s-au indragostit recent, si au ajuns la concluzia ca se poate prevedea daca acestia vor mai fi impreuna peste trei ani.


Desi voluntarii care au participat la studiu credeau ca sunt indragostiti pasional, cercetatorii au descoperit ca adevaratul indicator al soartei relatiei este activitatea neuronilor: aceasta arata daca sentimentele sunt intr-adevar suficient de puternice pentru ca relatia sa dureze.

Voluntarii au fost pusi sa se uite peste fotografii ale partenerilor lor si au fost rugati sa se gandeasca la amintiri legate de acestia, in vreme ce le erau scanate creierele.

Sansele ca relatia sa dureze apareau in momentul in care creierul prezenta activitate mai intensa in aria caudata - asociata cu reactiile emotionale la ceea ce este atragator vizual - si activitate mai putin intensa in cortexul orbitofrontal medial, arie asociata cu tendintele de a critica si de a-i judeca pe ceilalti.

Paradoxal este faptul ca ariile considerate responsabile pentru crearea placerii erau mai putin active la cuplurile care au ramas impreuna.

Studiul a durat trei ani iar la el au luat parte 12 persoane. Dupa aceasta perioada de timp jumatate dintre persoane erau inca impreuna cu partenerii lor.

Prof. Arthur Aron, specialist in psihologie sociala la Universitatea Stony Brook, a tinut sa precizeze ca desi toti cei implicati in studiu se simteau foarte indragostiti, existau totusi anumite semne subtile care aratau cat de stabile erau aceste sentimente.

"Daca aceste sentimente intense erau combinate cu indicii care aratau ca aceste persoane sunt capabile sa-si controleze emotiile, sa isi vada partenerul intr-o lumina pozitiva si sa gestioneze bine conflictele, atunci aceasta combinatie pare intr-adevar productiva din punct de vedere al durabilitatii relatiei", a afirmat specialistul.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceste cercetari ar putea avea o aplicabilitate practica, pentru a-i ajuta pe cei care se confrunta cu probleme in relatia de cuplu.

Acum ramane intrebarea: cati dintre noi doresc sa afle adevarul despre relatia pe care o au?

Recomandari

Newsletter Ele.ro

doar vise
  • person

    "bucria de a trai inseamna pentru mine faptulsa iubesti si sentimentele sa iti fie impartasite"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right