56 de proiecte vor beneficia de scheme de ajutor de stat pentru tranzitia la economia circulara si competitivitate. Ce afaceri vor fi dezvoltate?

56 de proiecte vor beneficia de scheme de ajutor de stat pentru tranzitia la economia circulara si competitivitate. Ce afaceri vor fi dezvoltate?
  calendar_month       web risco.ro  
Ministerul Economiei a anuntat ca au fost semnate 56 de contracte de finantare in valoare de peste 9 milioane de euro pentru proiecte privind tranzitia la economia circulara si competitivitate. Ministerul Economiei gestioneaza trei scheme de ajutor de stat, dintre care schema de minimis in vederea tranzitiei catre economia circulara, cu un buget de 8 milioane euro si schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de crestere a competitivitatii produselor industriale”. Firmele care au accesat schemele vor dezvolta proiecte care reduc volumul deseurilor, dar si in sectoarele industriei prelucratoare si al recuperarii materialelor.\r\n

Sprijin pentru dezvoltarea industriei romanesti

Industria romaneasca are nevoie de ajutoare de la stat, ca de oxigen, pentru a se dezvolta. Firmele au accesat in numar foarte mare schemele de sprijin puse la dispozitie, cererea fiind de fiecare data mult mai mare decat plafonul alocat. Dintre cele 56 de contracte semnate de Ministerul Economiei, 47 de contracte de 8 milioane de euro sunt pentru tranzitia la economia circulara si 9 contracte au fost incheiate pe schema de minimis pentru implementarea Programului de crestere a competitivitatii produselor industriale cu o valoare de 1,2 milioane de euro.

Pentru schema de minimis pentru tranzitia la economie circulara au fost depuse 94 de proiecte, dintre acestea fiind selectate 47, in ordinea descrescatoare a punctajului. Bugetul maxim al schemei este echivalentul in lei al sumei de 8 milioane euro. Cele 47 de firme care au semnat contracte vor dezvolta proiecte care reduc volumul deseurilor si produc materia prima necesara pentru crearea unui lant de productie integrat, generand 150 de noi locuri de munca in 28 de judete.\r\n


Citeste continuarea pe risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Sex sau nu sex la prima intalnire
  • person

    "toata lumea o face... si toata lumea o minte..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right