Alexandru Rafila, despre romanii testati pozitiv cu Covid: "Trebuie sa stea in izolare"

Alexandru Rafila, despre romanii testati pozitiv cu Covid: "Trebuie sa stea in izolare"
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
26 Iul 2022, 17:20
  update
Actualizat
26 Iul 2022, ora: 17:22
     
Un noul val de infectii cu Covid in Romania. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca toti romanii testati pozitiv cu coronavirus trebuie sa stea izolati in case. 

”Absolut”, deoarece aproape toți cei care se testează o fac pentru că au simptome.Dacă rezultă pozitivi, trebuie să stea în izolare, iar medicul de familie poate da concediu medical pe 5 zile.

Întrebat, de asemenea, despre eventualitatea reintroducerii obligativității măștii de protecție, Rafila a spus că nu poate fi reintrodusă, iar controlul este greu.

”Introducerea obligativității s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu: masca, chiar dacă este purtată, dacă este purtată incorect este inutilă.Important nu este să porți masca, ci să o porți și corect. E greu să stabilești puncte de control din 5 în 5 metri ca să verifice cineva chestiunea asta.Este important ca populația să înțeleagă și să participe de bună voie la acest efort de oprire sau reducere a transmiterii”, a declarat ministrul.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Cele mai neplacute 10 senzatii ale distribuitorului sau vanzatorului MLM
  • person

    "centrul de informare mlm. pentru roma￯nia. pentru "ele"."

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere