Avertisment: Copiii care petrec mult timp in fata televizorului risca sa devina adulti sedentari si diabetici

Avertisment: Copiii care petrec mult timp in fata televizorului risca sa devina adulti sedentari si diabetici
  calendar_month   update 17 Mar 2015, ora: 11:11     web mediafax.ro  
Un studiu desfasurat pe durata a 30 de ani in Marea Britanie a aratat ca acei copii care isi petrec serile uitandu-se la televizor au sanse foarte mari ca la maturitate sa aiba un stil de viata sedentar si probleme de sanatate, precum diabet si afectiuni cardiovasculare, informeaza dailymail.co.uk.

Pentru multi parinti, este foarte usor sa isi lase copilul in fata televizorului pentru a-l tine ocupat, dar acest obicei nu este deloc sanatos si poate duce la un obicei care va dura toata viata.

Studiul arata ca modalitatea de a petrece timpul liber in copilarie poate influenta sanatatea individului in timp. Astfel, copiii care petrec mult timp in fata televizorului vor deveni, cel mai probabil, adulti sedentari, lipsa de miscare avand implicatii negative asupra sanatatii lor.

"(Descoperirile, n.r.) au implicatii serioase in ceea ce priveste practica si programele de sanatate publica. Cercetarea sugereaza ca interventiile necesare pentru reducerea timpului petrecut in fata televizorului trebuie sa fie tintite asupra copiilor si a parintilor lor. Astfel de initiative ar putea nu numai sa-i ajute pe copiii din prezent, ci si sa reduca timpul petrecut in fata ecranului in cazul generatiilor viitoare. Acest lucru ar aduce foarte multe beneficii, studiul aratand ca privitul la televizor este asociat cu alte comportamente cu risc legat de sanatate, cum ar fi consumul de alimente cu continut energetic foarte ridicat si fumatul", a declarat profesorul Mark Hamer, expert in sanatate publica.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

miss raza de soare
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Coraline - Neil Gaiman
Shop Ele.rochevron_right