Bani de la stat pentru bunicii care au grija de nepoti. Conditiile pentru a primi 1500 de lei lunar

Bani de la stat pentru bunicii care au grija de nepoti. Conditiile pentru a primi 1500 de lei lunar
  calendar_month   update 08 Feb 2023, ora: 17:07      
Vesti bune! Bunicii care au grija de nepotii lor ar putea primi de la stat o indemnizatie de pana la 1.500 de lei pe luna, potrivit unor proiecte de modificare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Daca copilul are sub 6 luni, respectiv un an în cazul copiilor cu dizabilități, bunicii ar primi suma de 1.500 de lei pe lună, iar daca nepotul are peste 6 luni, suma lunară va fi de 650 de lei, în cazul în care părinţii revin la serviciu mai devreme de vârsta de doi ani a copilului, prevede un proiect de lege adoptat de Senat.

Pentru a primi aceasta indemnizatie, bunicii trebuie sa locuiasca in Romania împreună cu nepoții pe care îi îngrijesc, să se ocupe efectiv de creșterea și îngrijirea acestora și să aibă acordul părinților celor mici.

Cererile pentru aceasta indemnizatie se vor depune la primaria din oraşul de domiciliu şi vor fi însoţite, pe lângă actul de identitate al solicitantului şi certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calităţii de bunic al copilului respectiv şi de acordul scris al părinţilor.


Recomandari