Cand intra pensiile pe card in luna iunie. Pensionarii vor primi bani mai multi

Cand intra pensiile pe card in luna iunie. Pensionarii vor primi bani mai multi
  calendar_month   update 25 Mai 2024, ora: 12:37      
In luna iunie 2024, pensionarii romani vor trebui sa astepte mai mult pentru a-si primi pensiile. Cu toate acestea, vestile sunt bune, deoarece vor beneficia de sume mai mari. Aceasta intarziere vine dupa ce, in luna mai, pensiile au fost virate mai devreme decat de obicei, pentru a coincide cu sarbatorile de Paste.

Modificari in calendarul de plata al pensiilor

In luna mai, pensiile au fost distribuite mai devreme, in primele trei zile ale lunii, pentru ca pensionarii sa aiba bani de Paste. In luna iunie insa, platile vor reveni la programul obisnuit, ceea ce inseamna ca pensionarii vor trebui sa astepte cateva zile in plus pentru a primi banii, conform informatiilor furnizate de Antena 3 CNN.

Guvernul a decis sa vireze pensiile din mai in avans, permitand astfel pensionarilor sa aiba fonduri disponibile pentru Paste. Aceasta decizie a creat, insa, o perioada mai lunga de asteptare pana la urmatoarea plata in iunie. Incepand cu acest an, sistemul de pensii publice din Romania este reglementat de noua Lege 360/2023.Voucherele de alimente pentru pensionari

Pe langa pensie, multi pensionari vor primi in luna iunie si o noua transa de bani pe voucherele de alimente. Aproximativ 2,6 milioane de romani, care sunt beneficiari ai cardurilor sociale pentru alimente, vor primi o suma de 250 de lei.

Conform Casei Nationale de Pensii, pensiile care sunt virate pe card vor fi disponibile in data de 12 iunie 2024, dar nu mai tarziu de 13 iunie. Deoarece 12 iunie este o zi de miercuri si nu este sarbatoare legala, nu vor exista intarzieri in plata pensiilor pe card.


Pensiile distribuite prin Posta Romana pentru luna iunie 2024 vor fi livrate la domiciliul beneficiarilor in intervalul 1-15 iunie. Pentru pensionarii care nu sunt gasiti la domiciliu, drepturile banesti si documentul de plata pot fi ridicate de la ghiseele postale in termen de 2 zile lucratoare dupa ultima zi de plata a lunii respective.

In caz contrar, pensiile se intorc la casa teritoriala de pensii, de unde pot fi solicitate pentru reordonantare la plata.

Recomandari