Cat mai tine vremea rea in Romania. Cod galben si portocaliu in mai multe zone din tara. Anuntul meteorologilor

Cat mai tine vremea rea in Romania. Cod galben si portocaliu in mai multe zone din tara. Anuntul meteorologilor
  calendar_month   update 19 Nov 2023, ora: 16:55      
Vremea rea va continua sa faca ravagii in Romania! Meteorologii anunta ca urgia alba va mai dura in tara noastra, iar fenomenele de iarna vor continua si in orele urmatoare, in special in zona Moldovei, unde este in vigoare un cod galben de ninsoare, dar si in zona de sud-est a tarii, unde a fost emis cod portocaliu.

”Fenomenele de iarnă vor continua pe parcursul acestei nopți și mai ales în partea de Est a țării, acolo unde avem și o avertizare meteorologică de cod galben, dar mai ales în Sud-Est, unde rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod portocaliu. Vorbim de intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în zona montană a Carpaților Meridionali și de Curbură de peste 110 kilometri pe oră. În bazinul vestic al Mării Negre, de asemenea, viteze la rafală de peste 100 de kilometri, iar în restul țării vorbim de viteze între 60-80 de kilometri, fapt care va face ca fenomenul de viscol să fie prezent, să vorbim de spulberarea stratului de zăpadă, deja existent și nu în ultimul rând, o vizibilitate foarte scăzută, sub 50 de metri”, a declarat Elena Mateescu pentru Romania TV.

Vremea continua sa fie capricioasa si luni, cand precipitatiile se vor restrange insa ca arie, insa vor fi in continuare prezente ninsorile in zona montana.

”Scad și temperaturile, mâine dimineață vor fi temperaturi de cel mult -10 grade celsius în zonele depresionare din estul Transilvaniei ,până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului. Cu siguranță că intensificările vântului vor face ca temperaturile resimțite să fie foarte coborâte. Așadar va fi o noapte de interes pentru acest episod sever de iarnă. Mâine precipitațiile se vor restrânge ca arie, dar în continuare în zona montană este posibil să consemnăm în continuare ninsori care vor contribui la depunerea consistentă a stratului de zăpadă deja înregistrat, dar nu excludem să avem și în zonele centrale și nordice, mai ales în jumătatea nordică a Moldovei. În timp ce în zonele sudice vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar în această noapte, mai ales în a doua parte a nopții este posibil ca și în capitală să consemnăm lapoviță sau ninsoare”, a mai spus Elena Mateescu.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

oare de ce credem in sf valentin?
  • person

    "tu poti pentru ca trebuie si trebuie pentru ca poti"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right