Cum s-a produs accidentul feroviar din Galati. Acul vitezometrului a ramas blocat la 75 kilometri

Cum s-a produs accidentul feroviar din Galati. Acul vitezometrului a ramas blocat la 75 kilometri
  calendar_month   update 26 Mar 2023, ora: 14:09      
Un accident socant a avut loc sâmbătă seară in gara din Galati, unde locomotiva unui tren a lovit un vagon de călători, accident care s-a soldat cu moartea unei femei şi cu rănirea a trei bărbaţi.

Potrivit declaratiilor facute de mecanic, locomotiva „s-a accelerat brusc” și el nu a mai putut acționa sistemul de frânare. Acul ceasului vitezometrului locomotivei care a izbit violent primul vagon al trenului de călători la care urma să se cupleze în Gara Galați a rămas blocat la 75 de kilometri la oră. Unul dintre cei trei barbati raniti a fost externat, iar alti doi se afla internati la Spitalul Judetean Galati, la Terapie Intensiva, potrivit informațiilor transmise duminică de coordonatorul UPU - SMURD Galaţi, Angel Trifan.

Victimele au fost supuse unor operații ortopedice și drenaje toracice, iar acum starea lor este stabilizată. Unul dintre ei are 53 de ani și a suferit un traumatism toracic-sever, cu fracturi costale multiple şi fractură deschisă de humerus. Celălalt bărbat care a rămas spitalizat are 46 de ani și a suferit un traumatism la o mână, cu fractură deschisă, potrivit medicului.

Medicul de la Spitalul Județean Galați a oferit detalii și despre femeia de 53 de ani, șef de tren, care a murit la spital, la câteva ore de la accident.

„A avut cinci stopuri cardio-respiratorii repetate. S-a făcut tot ce se putea, dar nu s-a reușit salvarea ei. A avut o plagă penetrantă la nivelul gâtului și o fractură deschisă la tibie", a spus medicul.

Recomandari