Cum te protejezi de coronavirus intr-un spatiu inchis! 6 sfaturi de la experti

Cum te protejezi de coronavirus intr-un spatiu inchis! 6 sfaturi de la experti
  calendar_month   update 12 Aug 2020, ora: 17:34      
Pandemia de coronavirus nu va lua sfarsit prea curand! Din acest motiv, trebuie sa invatam sa de protejam de acest virus, mai ales in spatiile inchise, unde se poate raspandi foarte usor. Mai multi specialisti au explicat, pentru CNN, ce ar trebui sa facem pentru a ne proteja de infectia cu coronavirus atunci cand ne aflam intr-o incapere inchisa:

1. Deschide o fereastră

Daca te afli intr-un spatiu inchis, altul decat casa, sau cu mai multe persoane, asigura-te ca deschizi geamurile sau usile pentru a circula aerul. Coronavirusul poate rămâne mult timp în aer într-un loc închis și slab ventilat, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

2. Porneste ventilatoarele

Un alt mod de a crește ventilația în interior este să porniți un ventilator. Conform Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor (CDC), au existat focare de Covid-19 în locuri unde există spații foarte aglomerate și insuficient ventilate.

3. Mentine distanta fizica

Activitățile care prezintă un risc foarte mare sunt cele care grupează un număr mare de persoane într-un loc închis, explică dr. Elmer Huerta, expert în sănătate publică și colaborator la CNN en Español. Este necesar să stați la cel puțin doi metri distanță de oamenii care nu locuiesc în casa dvs. și să evitați să împărtășiți obiecte, mâncare sau băuturi cu acei oameni.

4. Poarta masca de protectie

Coronavirusul poate fi transmis prin picături foarte mici numite aerosoli care pot rămâne suspendate în aer mai mult timp, în special într-un spațiu aglomerat și slab ventilat, a informat OMS. Pentru a evita expunerea la aceste picături microscopice care pot fi secretate atunci când cineva vorbește cu voce tare, țipă sau cântă, poartă o mască de protectie.

5. Spala-te permanent pe mâini

Conform CDC, acest lucru ar trebui să fie la fel de frecvent ca înainte de a mânca sau pregăti mâncarea, înainte de a vă atinge fața, după utilizarea băii, după ieșirea dintr-un loc public, după manipularea măștii, după strănut sau tuse etc. Regula generală este să vă spălați mâinile timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după ce ați fost într-un loc public.

6. Curățați și dezinfectați suprafețele

Este esențial să purtați mănuși de unică folosință sau reutilizabile în timp ce curățați și dezinfectați suprafețele acasă sau unde veți sta pentru o perioadă. Este important să curățați suprafețele folosind săpun și apă și apoi un dezinfectant. Conform CDC, curățarea cu apă și săpun reduce germenii de suprafață, murdăria și impuritățile. Dezinfectantul omoară germenii. De asemenea, este important să curățați suprafețele cu care vă aflați în contact frecvent, cum ar fi: tabele, telefoane mobile, chei, toalete, mânere, chiuvete etc.
Recomandari