Cum vor arata noile taloane de pensii din ianuarie 2023. La ce detalii trebuie sa fie atenti pensionarii

Cum vor arata noile taloane de pensii din ianuarie 2023. La ce detalii trebuie sa fie atenti pensionarii
  calendar_month   update 25 Nov 2022, ora: 14:36      
Incepand cu luna ianuarie 2023, pensionarii vor primi noi taloane de pensii, dupa ce autoritatile au decis acordarea unor sume suplimentare pentru cei cu venituri mici pentru ca acestia sa poata face fata scumpirilor din ultima perioada.

Astfel, pentru a vedea cu exactitate cu ce suma le-a fost suplimentat venitul, pensionarii trebuie sa fie atenti la niste detalii suplimentare. Chiar şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat ce modificări vor fi făcute, cum vor arăta noile taloane și ce va scrie pe ele.

Pe noile taloane de pensii se va regăsi atât valoarea acestora, precum și valoarea ajutorului pentru aceia care au venitul sub 1500 de lei. Pentru un pensionar care are un venit de 1450 de lei, pe talon va aparea valoarea pensiei, dar si valoarea ajutorului primit de la stat. Mai exactm suma de 1000 de lei, care va ajunge la beneficiar in doua transe.

Prima va fi primita in luna ianuarie. De asemenea, pensionarii care au pensii cuprinse intre 1.501 și 2.000 de lei vor primi un ajutor mai mic, respectiv de 800 de lei. Ajutor financiar din partea statului vor primii și pensionarii care au venituri între 2001 și 3000 de lei. Suma suplimentară a acestora va fi de 600 de lei.
Cea de a doua tranşă de ajutor va fi acordată în octombrie sau noiembrie, a anunţat ministrul Marius Budăi.

Recomandari