De ce au sunat sirenele miercuri in toata Romania. Amplu exercitiu de alarmare publica

De ce au sunat sirenele miercuri in toata Romania. Amplu exercitiu de alarmare publica
  calendar_month   update 28 Feb 2024, ora: 17:55      
Sirenele au sunat miercuri, 28 februarie în toata Romania, intre orele 10.00 si 11.00, in cadrul unui amplu exercitiu de alarmare publica. In Bucuresti, putin peste jumatate dintre sirene au functionata.

In zona centrala a Capitalei, au rasunat cele mai multe sirene. Aceste alarme anunta ca urmeaza sa se produca o inundatie masiva sau un accident cu substante periculoase si in astfel de situatii trebuoe sa ne adapostim sa sa ne retragem intr-o zona inalta, daca este vorba despre inundatii.

„Din cele peste 200 de sirene acționate din centrul integrat ISU au funcționat 140 și ceva. Verificăm și dacă au funcționat cele acționate manual”, a declarat Ana Covasniuc, purtător de cuvânt al ISU B-IF.

La Timişoara, cele 31 de sirene amplasate în zone strategice din oraş au răsunat timp de zece minute. Nu toţi timişorenii nu au ştiut de ce au fost pornite alarmele.

Sublocotenent Adriana Șanta, purtător de cuvânt al ISU Maramureș: „Se realizează cu scopul verificării funcționarii alarmelor pe întreg teritoriul național și emit semnalul alarmă la dezastru, deși poate genera disconfort în rândul cetățenilor deprinderea”.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Marius H.
  • person

    "cuvintele frumoase incanta prostii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right