Doliu in handbalul romanesc: Stefan Birtalan, dublu campion mondial, a incetat din viata

Doliu in handbalul romanesc: Stefan Birtalan, dublu campion mondial, a incetat din viata
  calendar_month        
Stefan Birtalan, in varsta de 75 de ani, a murit in aceasta dimineata. Fostul mare handbalist a fost dublu campion mondial, castigand titlurile in editiile din 1970 si 1974.

De asemenea, Birtalan a fost desemnat cel mai bun handbalist al lumii in anii 1974, 1976 si 1977. Birtalan a avut probleme grave de sanatate si a fost internat la spitalul Fundeni in ultimele 10 luni.

„Mi-a cedat ficatul! Nu mai functioneaza cum trebuie si traiesc un adevarat chin”, spunea el in urma cu sase luni. Vestea trista a fost confirmata de Dan Marin, campion mondial in 1974 si medaliat cu bronz olimpic in 1972.

„Din nefericire, vestea cutremuratoare este adevarata. Marele Birtalan a murit in aceasta dimineata, la ora 6.00, dupa o lunga suferinta”, a declarat acesta.

Clubul Sportiv Dinamo a transmis un mesaj de adio pentru Birtalan, care a jucat timp de 11 ani la Steaua, marea rivala a „cainilor”.

„Ne-a fost rival si prieten. Nu a jucat niciodata pentru noi, dar a fost UNIVERSAL! Un campion rar! Odihneste-te in pace, Stefan Birtalan!”, au scris cei de la CS Dinamo pe pagina lor de Facebook.

Trupul neînsufleţit al celui mai bun jucător al lumii va fi depus marţi, în jurul prânzului, la Capela Cimitirului Ghencea 3. Înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 12:00.


Recomandari