Dupa taxa pe cearsaf, in Mamaia a aparut acum si taxa de dus. Turistii sunt socati

Dupa taxa pe cearsaf, in Mamaia a aparut acum si taxa de dus. Turistii sunt socati
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
30 Iul 2022, 17:45
  update
Actualizat
30 Iul 2022, ora: 17:47
     
In Mamaia, turistii au avut parte de inca o surpriza. Dupa taxa pe cearsaf, acum a aparut si taxa pe dus, practicata de unii comercianti. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România atrage atenția asupra apariției unor taxe pe litoral care încalcă legile în vigoare. 

În postarea de pe pagina oficială de Facebook a asociației apare imaginea cu panoul de atenționare de la intrarea într-un astfel de duș de pe plajă.

„Dacă ești pe plajă și trebuie să mergi la toaletă, trebuie să iei cheia de la bar pentru a deschide lacătul de la toaleta ecologică! Dacă vrei să faci un duș după plajă, trebuie să ai la tine 5 lei pentru a plăti taxa de acces la duș!

Condiții de mahala în unele sectoare/subsectoare de plajă de pe litoral în ceea ce privește asigurarea condițiilor sanitare stabilite prin legislația aplicabilă! Operatorii de plajă sunt obligați de legislație sa asigure următoarele condiții: o cabină de schimbare a vestimentației la 100 de turiști; 1 pubelă de 100/150 litri pentru colectarea deșeurilor la o suprafață de 250 metri pătrați; 1 grup sanitar la 50 de turiști: 1 duș la 50 de turiști.Față de cerințele menționate mai sus, unii operatori de plajă au amplasat toalete ecologice insuficiente ca număr raportat la gradul de încărcare al sectorului respectiv de plajă!”, a transmis Asociația pentru Protecția Consumatorilor în postare.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
O mica pauza de Calciu
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
Cercei placati cu aur alb de 18k

89 RON   139 RON

Ofert Ele.rochevron_right
36% reducere