Iarna revine in Romania. Temperaturile scad brusc. Anuntul meteorologilor

Iarna revine in Romania. Temperaturile scad brusc. Anuntul meteorologilor
  calendar_month   update 26 Mar 2023, ora: 15:10      
Vesti proaste de la meteorologi! Nu scapam de vremea rea. In urmatoarele zile, temperaturile vor scadea din nou, iar ANM anunta chiar lapovita si ninsoare in unele judete din tara.

Vremea se va raci accentuat de luni dimineata si pana miercuri. Vor fi ploi, lapovita si ninsoare, iar la munte se va depune chiar un strat nou de zapada. De asemenea, ANM a emis un cod galben de vant si racire, incepand de luni, 27 martie, ora 6.00, valabil pana miercuri, 29 martie, ora 21.00. Sunt vizate intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol, în timp ce în sud-estul teritoriului, în seara zilei de luni, vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

ANM a emis și o atenționare Cod galben de vânt puternic pentru ziua de luni, de la 6 dimineața până noaptea, la ora 23.00.Astfel, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h.

Recomandari