Limita de 100 ml pentru lichide, eliminata in aeroporturi. Noile scannere ne scapa de aceasta restrictie

Limita de 100 ml pentru lichide, eliminata in aeroporturi. Noile scannere ne scapa de aceasta restrictie
  calendar_month   update 28 Feb 2024, ora: 20:11      
Era cosmeticelor "travel size" s-ar putea apropia de sfârșit datorită introducerii unor scannere 3D avansate pe aeroporturile din țară. Aceste scannere sunt capabile să detecteze lichidele potențial periculoase, eliminând astfel restricția de 100 de mililitri pentru sticlele de lichide în bagajele de mână.

Implementarea acestor scannere 3D a început deja pe aeroporturile din Cluj și Timișoara, deschizând calea către o experiență de călătorie mai comodă și flexibilă pentru pasageri.
Această tehnologie avansată ar putea reprezenta o schimbare semnificativă în regulile de călătorie, eliminând limitările anterioare privind cantitatea de lichide admise în bagaje și facilitând procesul de control de securitate pe aeroporturi.

Scannerele tridimensionale care elimină restricția de lichide pentru bagajele de mână sunt deja operaționale la Aeroporturile din Cluj și Timișoara. La Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni din București, aceste scannere 3D sunt planificate să fie implementate până la sfârșitul anului, odată cu finalizarea celei de-a treia licitații desfășurate pentru această infrastructură.

Valoarea investiției este estimată la 18 milioane de euro, acoperind costurile pentru instalarea a 18 astfel de scannere, dintre care 16 vor fi plasate la Aeroportul Otopeni, iar celelalte două la Aeroportul Băneasa. Această tehnologie modernă își propune să simplifice procedurile de securitate la aeroport și să îmbunătățească experiența călătorilor.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

imi e dor de mine
  • person

    "nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Esarfa neagra Liza
Shop Ele.rochevron_right