Marturii din mijlocul iadului in timpul cutremurelor din Turcia: "Am crezut ca este apocalipsa"

Marturii din mijlocul iadului in timpul cutremurelor din Turcia: "Am crezut ca este apocalipsa"
  calendar_month   update 06 Feb 2023, ora: 19:15      
Noi marturii cutremuratoare apar dupa cutremurele devastatoare in Turcia. Oamenii spun ca nu au mai trait asa ceva in viata lor. Au fost clipe de cosmar, in care pur si simplu au crezut ca a venit Apocalipsa. Bilanțul a ajuns la peste 2.300 de morți.

„Am crezut că este apocalipsa'', a mărturisit Melisa Salman, de 23 de ani, jurnalistă locală în Kahramanmaras.

.„Este o regiune seismică, deci avem obişnuinţa cutremurelor. Dar nu am trăit niciodată aşa ceva. Am crezut că este Apocalipsa". „Suntem afară de la ora 4.30 în această dimineaţă. Plouă cu găleata, dar nimeni nu îndrăzneşte să se întoarcă în casă de teama noilor cutremure", a spus ea.


Ana Maria Ghiunsel, o româncă stabilită în Adana, a povestit si ea despre clipe de groaza prin care a trecut.

"Am avut două etape. A fost azi-noapte la 4:17 minute ora Turciei, un cutremur de 7,8 și la prânz în jurul prânzului 13:00 un alt cutremur de 7,7.

Sunt foarte multe replici, replici, sunt foarte dure. Clădirile de obicei se dărâmă, nu în timpul cutremurului, ci în timpul replicilor. Majoritate oamenilor se retrag deja din orașele mari. Zona afectată cuprinde 10 județe. Județul în care mă aflu eu acuma nu este foarte frig, plouă, dar nu este frig. În schimb, în alte județe ninge. Este foarte frig. Din păcate, nu se poate circula între anumite județe.

Suntem undeva la țară, într-o curte. Nici vorbă să intrăm în casă probabil câteva zile de acum încolo. Ne-am speriat foarte tare. A fost foarte puternic și foarte lung cutremurul. Gândiți-vă că a avut așa o amplitudine că a reușit să închidă o ușă care era deschisă. Deci atât de puternic a fost, n-am avut ce să facem.

Eram culcați în pat și am stat și n-am băgat la Dumnezeu să treacă. Al doilea cutremur a fost în timpul zilei eram afară. A fost foarte puternic, n-am putut să stăm în picioare. A trebuit să ne sprijinim de o balustradă. A fost un cutremur independent de cel de azi-noapte a fost într-o altă zonă. Deci vorbim de 2 cutremure diferite și replicile amestecate. Replici la unul dintre cutremure și replici la al doilea cutremur.Slavă Domnului suntem bine, n-avem nevoie de ajutor. Avem mașină, avem și o căsuță unde putem să ne adăpostim. Avem o mică comunitate de români în Adana. Cei cu care am vorbit sunt bine", a spus românca Ana Maria Ghiunsel din Adana, Turcia, la News Hour with CNN.


Recomandari