Mihaela Bilic, adevarul despre postul intermitent. Cat de sanatos este

Mihaela Bilic, adevarul despre postul intermitent. Cat de sanatos este
  calendar_month        
Medicul nutritionist Mihaela Bilic recomanda reducerea cantitatii de mancare pentru un stil de viata sanatos si pentru pierderea kilogramelor in plus. Ea nu sustine dietele drastice si nici regimul de trei mese pe zi, dupa cum a dezvaluit intr-un interviu pentru UNICA.ro. Potrivit Mihaelei Bilic, „mancatul mai putin si mai rar este secretul unei vieti sanatoase.”

„Mancarea are o relatie speciala cu mintea noastra. Mancam de placere, nu pentru ca organismul are nevoie de nutrienti. Acesta este motivul pentru care abandonam orice cura de slabire. Vointa nu poate sta in calea placerii! Si pentru ca nimic si nimeni nu ne poate convinge sa ne oprim din mancat, s-au inventat curele de slabire absurde. Oamenii se interneaza de bunavoie in clinici de slabit, unde sunt infometati pe bani multi. In astfel de clinici se practica metode aberante: esti hranit printr-un tub care ajunge direct in stomac, astfel incat sa uiti gustul mancarii si sa te lepezi de ea. Insa odata ce ne intoarcem la viata obisnuita, ne recapatam si obiceiurile alimentare.

Natura ne-a facut mancaciosi si pofticiosi, iar instinctele nu pot fi schimbate!”, a spus ea.

Mihaela Bilic a discutat si despre postul intermitent, explicand conceptul acestuia.

„Ce numim in prezent post intermitent inseamna sa mananci o data sau de doua ori in zi, lucru care era considerat o normalitate acum 50 de ani. Daca ar fi sa analizam istoria evolutiei oamenilor pe pamant, in trecut te considerai norocos daca mancai in fiecare zi. Anii de foamete au fost mai numerosi decat anii de abundenta alimentara, iar teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea. Sa mancam mai rar si mai putin este, in prezent, un obiectiv obligatoriu daca vrem sa ne pastram silueta si sanatatea.

Cine ne-a spus ca trebuie sa avem 3 mese principale si doua gustari? Nutritionistii au gresit, iar ca sa repare greseala au fost nevoiti sa inventeze postul intermitent. Cred ca si pentru foame ar trebui sa inventam un termen stiintific, ca apoi sa o putem recomanda drept metoda sigura de slabit”, a completat medicul nutritionist.


Recomandari