Noi reguli privind certificatul verde pentru calatorii. Ce valabilitate va avea acesta de la 1 februarie

Noi reguli privind certificatul verde pentru calatorii. Ce valabilitate va avea acesta de la 1 februarie
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
31 Ian 2022, 21:20
  update
Actualizat
31 Ian 2022, ora: 21:23
     
Certificatul verde pentru calatorii va avea o valabilitate de maxim 9 luni în cazul persoanelor care nu au făcut și doza booster de vaccin anti-Covid. Aceasta masura va intra in vigoare si in tara noastra incepand de maine, 1 februarie. 

Perioada de valabilitate se calculează de la ultima doză de vaccin primită, iar modificarea este valabilă pentru călătoriile fără restricții în cadrul Uniunii Europene.

"De mâine intră regulă că cei care au ultima doză, a doua doză făcută de 9 luni sau mai mult nu se mai recunoaște certificatul lor decât dacă fac cea de-a treia doză. Acest lucru urmează să fie reglementat și în România în curând. La noi încă este certificatul pe două doze, dar urmează să fie reglementat și acest aspect, să intre în concordanță cu regulile europene.Mâine intră persoana respectivă, dar în curând normal trebuie să ne aliniem și regulilor europene. La un moment dat, cei care au peste 9 luni de la a doua doză și n-au făcut a treia doză vor trebui să aibă test”, a declarat Raed Arafat după ședința de Guvern.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Doar o gustarica
  • person

    "e pacat sa se scoale cineva flamand de la masa. (lupescu)"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere