Nor de praf saharian in Romania pana vineri seara. Ce sunt ploile sangerii

Nor de praf saharian in Romania pana vineri seara. Ce sunt ploile sangerii
  calendar_month        
Un val de praf saharian este prognozat să traverseze România începând de joi seara. Cele mai semnificative concentrații ale acestui praf vor fi înregistrate în regiunile vestice și sud-vestice ale țării, unde, împreună cu precipitațiile, pot da naștere fenomenului cunoscut sub denumirea de "ploi sângerii".

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a subliniat că astfel de episoade sunt înregistrate în mod obișnuit în fiecare an și că populația nu are motive de ingrijorare. Masa cu praf saharian va traversa România de joi seara până vineri seara.

"Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA) care aparţine Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi este gestionată de Agentia Natională pentru Protecţia Mediului (ANPM) ar putea înregistra creşteri ale valorilor pulberilor în suspensie PM10 şi PM2.5, începând de azi, 29 februarie şi până mâine, 1 martie 2024, ora 22.00, ca urmare a unei mase de aer venită dinspre nordul Africii, încărcată cu praf de origine sahariană, care traversează teritoriului Romaniei", a transmis, joi, Agentia Natională pentru Protecţia Mediului, într-un comunicat de presă.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Despre cum sa-ti mentii silueta
  • person

    "aici veti putea gasi informatii despre cum sa slabiti!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right