Parintele Vasile Ioana a lamurit totul. Se spune La multi ani de Sfanta Maria, pe 15 august?

Parintele Vasile Ioana a lamurit totul. Se spune La multi ani de Sfanta Maria, pe 15 august?
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
14 Aug 2022, 19:27
       
Parintele Vasile Ioana a oferit cateva explicatii despre urarile de Sfanta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, care se celebreaza in fiecare an pe 15 august. Astfel, potrivit explicatiilor oferite de preot se pare ca putem sa ne sarbatorim onomastica cu ocazia acestei sarbatori si chiar sa facem urari de La multi ani.

„Dragii mei, la această sărbătoare (n.r. Adormirea Maicii Domnului) spunem „La mulți ani!“ Mariilor, spunem „La mulți ani!“ celor care poartă numele Maicii Sfinte sau nu? Foarte mulți m-au întrebat asta și de aceea aș dori să vă spun cum ar trebui să sărbătorim această zi. Desigur, pentru cei care purtați numele Sfintei, Preaiubitei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria este o zi deosebită și e bine să o sărbătoriți pentru că, în această zi, Maica Sfântă merge la ceruri. Este o zi de bucurie, este o sărbătoare foarte mare. Mutarea la cer a Maicii Sfinte este un moment de mare bucurie, dar această bucurie nu ar trebui să fie doar petrecere, doar paranghelie, doar muzică tare, grătare, dezmăț, abuzuri și lăcomie de mâncare, ci sărbătoarea aceasta ar trebui să o cinstim și altfel.

Să mulțumim lui Dumnezeu și Maicii Sfinte pentru toată ocrotirea și, mai mult decât atât, să ne rugăm Maicii Sfinte să mijlocească la Fiul ei Preaiubit pentru sufletele noastre.Așadar, se poate spune „La mulți ani!“ și în 15 august, și în 8 septembrie, pentru că ziua aceasta nu este o zi a întristării. Adormirea Maicii Domnului nu este o zi a tristeții, ci o zi a bucurie, când Iisus Hristos ia sufletul Maicii Sfinte și îl primește așa cum, atât de frumos, vedem în iconografia bizantină. Maica Domnului să vă ocrotească! La mulți ani, Mariilor, Marinilor, Marienelor, Marianilor și tuturor celor ce purtați acest atât de frumos nume. Sărbătoriți și astăzi, și pe 8 septembrie, dar sărbătoriți prin iubire, prin rugăciune, prin pace și prin mulțumire. La mulți ani! Doamne ajută!“, a spus preotul Vasile Ioana.

Recomandari