Preotul Calistrat si-a cerut scuze public dupa ce a lovit o enoriasa: "Fapta este incalificabila si demna de pedeapsa primita"

Preotul Calistrat si-a cerut scuze public dupa ce a lovit o enoriasa: "Fapta este incalificabila si demna de pedeapsa primita"
  calendar_month   update 25 Nov 2022, ora: 15:30      
Preotul Calistrat, care a intrat in atentia publica dupa ce a lovit o enoriasa chiar in curtea bisericii, si-a cerut scuze public pentru gestul sau. Intr-un mesaj pe Facebook, parintele Calistrat a marturisit ca isi cere iertare pentru faptele sale, atat in ceea ce priveste lovirea enoriasei, cat si a unui calugar.

”După prima săptămână de post al bucuriei, am putut străbate cu mintea printre avalanşele de insulte care de care mai dure şi mai pătimaşe.

Cuvinte grele, replici dure, tot felul de confecţii verbale răutăcioase izvorâte din prisosul unor inimi pline de dreptate, justiţie, adevăr, sau păreri bine construite în ceea ce priveşte o faptă negheobă săvârşită la un moment de neatenţie şi neluare aminte.

Un moment în care sigur Duhul Sfânt pleacă de la om, cum mi s-a întâmplat şi mie”, a spus pr. Calistrat în deschiderea mesajului său. Preotul și-a cerut scuze pentru faptele sale când a lovit o enoriaşă în curtea mănăstirii și o numeşte întâi ”manifestarea mea infantilă şi nedemnă”, spunând imediat că a fost făcută asupra unor enoriaşe ”cu un comportament nedemn de viaţa noastră creştină în Biserică”.

”Mai întâi lui Dumnezeu şi celor bine credincioşi le cer iertarea creştină, pentru că le-am tulburat liniştea postului, a sufletului şi a minţii, prin proasta ieşire din fire, şi gestul brutal de răfuială cu cele două femei mici sufleteşte şi moral. Scuzele nu folosesc la nimic, fapta este incalificabilă şi demnă de pedeapsa primită, atât din partea superiorilor, a publicului, a societăţii consternate de un gest injust, pe fondul unor ambiţii feminine, provocate în formă continuă, instigând la dezordine în timpul slujbelor, însă raportate la persoana mea, omul iute şi neatent în momentul nedorit, s-au petrecut cele ştiute. Nu sunt supărat, nici afectat, trebuie să mulţumim Domnului şi pentru ocară, a mai spus preotul.

Recomandari