Revin ninsorile in Romania. Ciclonul care a facut ravagii in Europa se indreapta spre tara noastra

Revin ninsorile in Romania. Ciclonul care a facut ravagii in Europa se indreapta spre tara noastra
  calendar_month   update 28 Feb 2024, ora: 19:59      
Vin din nou ninsorile in Romania, dupa temperaturile de primavara din luna februarie. Vremea se va schimba radical in urmatoarele zile. Ciclonul care a lovit Europa va ajunge maine in tara noastra.

Meteorologii au emis cod portocaliu pentru ninsori, vânt și ploi în Italia, Franța, Spania și Elveția. Ninsorile revin și în anumite zone din România, spun meteorologii.


"Ne aflăm la periferia acestui ciclon, care afectează o bună parte din Europa, însă fenomenele nu vor avea intensitatea celor în care el are centrat nucleul.

Vor fi precipitații în special începând din noaptea de joi spre vineri în Banat, în Muntenia, în Muntenia, sudul Crișanei și al Transilvaniei, iar în zona înaltă Carpaților Meridionali, posibil precipitații mixte, acolo unde și vântul va putea avea intensificări, cu viteze la rafală mai mari peste 40-50km/h, dar și în zonele în care vor fi ploi la cote mai reduse.Până atunci însă, vorbim de un regim de temperaturi mult mai ridicat comparativ pentru această perioadă din calendar 8-21°C.

Mâine, în ultima zi a iernii 2023-2024 și conform datelor de la acest moment, putem să anticipăm recordul istoric al lunii februarie din acest an, cu o abatere termică de 6,8°C față de normalul termic al unei luni februarie, fiind cea mai ridicată abatere pentru o lună februarie, dar și pe comparativ cu celelalte luni ale anului.

Și este posibil ca în condițiile în care decembrie a fost, de asemenea o lună caldă, ianuarie cu o medie de 1,9°C ca și abatere în decembrie 3,3 iată acum februarie cu 6,8 de asemenea, întreg sezonul din această iarnă 2023-2024 să fie cel mai cald, pentru că ne apropiem de o abatere termică a sezonului de 4°C doborând recordul din iarna anterioară cu 3,5 și chiar și luna martie va debuta într-un context de vreme caldă, pentru că, cel puțin așa cum arată datele de la finalul săptămânii.Vineri, sâmbătă și duminică, ecartul termic cu mici variații de la o zi la alta între 9°C până la 19°C pentru ziua de vineri sâmbătă 17°C duminică 18°C.Este posibil ca începând de la mijlocul săptămânii viitoare să vorbim, începând de joi, de o scădere a regimului de temperaturi cu șapte 11-12°C în partea de vest și sud, cel mult nouă 10°C în Moldova", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

ganduri fara pretentii
  • person

    "va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right