Val de aer tropical peste Romania. Temperaturile o iau razna incepand cu acest weekend

Val de aer tropical peste Romania. Temperaturile o iau razna incepand cu acest weekend
  calendar_month        
A intrat in vigoare un cod galben de vreme rea, iar meteorologii anunta noi alerte de ploi torentiale, vijelii si grindina in diverse regiuni. In timp ce un ciclon mediteranean aduce ploi de cod rosu in Germania si cod portocaliu de furtuni in Italia, Austria si Slovenia, peste Romania se inregistreaza o crestere a temperaturilor, cu estimari de peste 30 de grade in weekend, conform ANM.

"In continuare ne aflam sub influenta unei mase de aer cu potential de instabilitate atmosferica ce se va manifesta in aproape toata tara", precizeaza meteorologul ANM. Regiunile nord-vestice sunt vizate in special, unde a fost emisa o atentionare meteorologica de cod galben pentru averse torentiale, descarcari electrice, izolat vijelii si caderi de grindina, dar si cantitati importante de apa.

Pe parcursul zilei de maine, instabilitatea atmosferica va persista, cu fenomene de averse si furtuni, mai ales in regiunile de deal si de munte. Temperaturile vor creste treptat, atingand valori de la 17-18 grade in estul Transilvaniei pana la 25-27 de grade in vest si sudul tarii.In weekend, temperaturile maxime vor depasi 30 de grade in sud si vest, ajungand pana la 33-34 de grade in unele zone.

Duminica, vremea se va imbunatati, cu putine precipitatii, oferind un cadru prielnic pentru activitati in aer liber, mai ales in sudul tarii. Totusi, in nord este posibil sa apara ploi dupa-amiaza, avertizeaza meteorologul ANM Alina Serban.

Recomandari