Catalin Maruta, schimb de replici cu Mihaela Bilic in direct la TV: "Ma disperi pe mine cu asta"

Catalin Maruta, schimb de replici cu Mihaela Bilic in direct la TV: "Ma disperi pe mine cu asta"
  calendar_month   update 01 Mar 2024, ora: 15:30      
Nutritionistul Mihaela Bilic a fost invitata emisiunea moderata de Catalin Maruta, insa spiritele s-au incins in timpul discutiei, iar cei doi au avut un schimb de replici.

Mihaela Bilic a vorbit La Maruta despre cat de sanatoase sunt conservele, iar prezentatorul TV nu a fost multumit de raspunsurile oferite de aceasta si a contrazis-i, citand si un studiu recent in care se explica de ce nu ar fi bine sa consuma alimente la conserva.

„Nu că sunt sănătoase conservele, când le-a inventat Louis Pasteur, nu ai nevoie să pui conservanți. Procesul de fierbere împiedică dezvoltarea microorganismelor. Această conservă poartă numele de conservă, dar înăuntru avem legumele, mâncarea fără niciun agent de conservare pentru că prin fierbere se neutralizează agenții patogeni”, a spus nutriţionista.

Cătălin Măruță i-a atras imediat atenția la data de expirare a unei conserve, produs care expira în 3 ani.

„Mihaela, asta e valabilă până în 2027”, a spus prezentatorul. Mihaela Bilic a explicat: „Dar ăsta nu e un lucru rău pentru că e un mediu steril, ea este sterilizată prin fierbere, poate să fie păstrată la temperatura ambiantă, dragile mele gospodine știu de conservele sterilizate prin fierbere care pot să fie consumate și după termenul de expirare”, a spus prezentatorul.

Și a continuat: „Vorbim de conservele de mazăre, fasole boabe, pește. Ele stau în cămară cu anii. Nu se strică. Este o metodă ieftină și la îndemâna oricui de a păstra lucrurile pe o perioadă lungă”.

„Dar fii atentă! Eu nu am studii medicale, cum ai tu. Am căutat pe Google, nu că a scris nu știu cine. Am găsit o chestie discutată de Comisia Europeană. Ei vorbesc despre toxicitatea cutiilor de conserve. Scrie așa: Potrivit unui studiu recent al specialiștilor americani, alimentele ambalate în conserve, fie că este vorba de pește, pate de ficat ori carne, pot fi foarte nocive pentru consumatori. Riscul vine din ambalajele alimentare, în special cutiile de conserve. Cutiile metalice de conserve sunt concepute dintr-un material plastic care are drept scop prevenirea ruginii și menținerea produselor cât mai proaspete”.

Mihaela Bilic: La capitolul ambalaje, și pe vremea războiului, conserva era făcută din tablă. Acum, dacă noi punem în interiorul conservei de metal și folie de plastic ca să dea mai bine, nu știu de ce. Cert e că tabla și fierul din conservă îmbogățesc preparatul în fier.

Cătălin Măruţă: Mihaela, mă disperi pe mine cu asta?! Tu zici că e bine că iei fierul din conservă?! Nu vreau să te contrazic, tu ai studii medicale, tu ești doctor, tu știi. (…) Vreau să te întreb ceva, eu sunt de acord cu tine că economisim, că nu risipim mâncare, e mai ieftină, că își permite toată lumea. Sunt de acord cu tine. Oamenii sunt încântați și se bucură. Lasă-mă un pic să te întreb și eu ceva, ca să fie dialog, nu monolog. Cei de la Comisia Europeană spun că e toxică. Sunt nebuni? Prof. univ. dr. Dan Vodnar a zis o chestie, am găsit-o întâmplător, legat de conserve. A zis că de fiecare dată când cineva consumă un produs ambalat este foarte probabil că ingeră cantități mici de bisfenol, un compus utilizat în industria plasticului alimentar și care a fost în atenția autorităților de mulți ani
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cum sa trecem peste o despartire
  • person

    ""risti si castigi""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right