Ce dieta tine Dragos Bucur de cand a aflat ca are diabet. Alimentele pe care nu le mai consuma

Ce dieta tine Dragos Bucur de cand a aflat ca are diabet. Alimentele pe care nu le mai consuma
  calendar_month   update 25 Nov 2022, ora: 14:46      
Dragos Bucur, prezentatorul emisiunii Visuri la cheie de la Pro TV a aflat in urma cu 20 de ani ca are diabet, iar de atunci a trebuit sa fie foarte atent la alimentatia sa.

Sotul Danei Nalbaru a marturisit ca in primul rand nu prea mai mananca dulciuri. Le-a inlocuit cu fructe, iar cand simte nevoia de dulce bea un smoothie.

„Nu am mai mâncat dulciuri de la prânz. Nu mănânc în fiecare zi și oricum am vreun an-doi de când am înlocuit dulciurile cu dulciurile din fructe. Când simt nevoia nevoie de dulciui apelez la un smoothie sau fructe ori smochine, cam așa ceva, dar mai mânânc și dulciuri.

În cazul meu, glucidele sunt cele mai importante, pentru că ele îmi ridică glicemia, dar în momentul în care tu știi cât ai glicemia și știi care este necesarul de insulină pentru zece hidrați poți tot timpul să compensezi. Îți dau un exemplu… o felie de pâine are 10 hidrați, necesarul meu pentru insulină pentru 10 hidrați este de două unități de insulină.

Atunci, eu mănânc două felii de pâine și asta înseamnă 20 de hidrați. 20 de hidrați ori douzeci de unități de insulină înseamnp patru unități de insulină. Așa că dacă mănânc două felii de pâine îmi fac patru unități de insulină. Știu câți hidrați are o felie de pâine, 50 de grame paste sau de orez au zece hidrați, 80 de grame de mămăligă au zece hidrați, un ecler clasic are în jur de 25 de hidrați, un pahar de suc de portocale, în funcție de mărime, între 15 și 30 de hidrați”, a explicat Dragoș Bucur.

Actorul este căsătorit cu Dana Nălbaru și au trei copii, pe Sofia, India Roxana și Kadri. Boala lui nu se vindecă niciodată, dar familia este mereu alături de el întotdeauna.„Dana când m-a cunoscut aveam diabet, copiii când au venit pe lume eu deja aveam diabet. Pentru ei este un lucru absolut normal ce am eu. Eu țin acest lucru sub control. Fac aceleași lucruri pe care le face orice om sănătos. Merg cu Sofia, ne dăm cu placa, mergem pe munte, facem sport, alergăm, mergem la sală, cu copiii merg prin pădure. Ei nu simt că eu am o problemă.

Recomandari