Ce va aparea pe toate meniurile din restaurante din incepand cu 15 martie. Este obligatoriu

Ce va aparea pe toate meniurile din restaurante din incepand cu 15 martie. Este obligatoriu
  calendar_month   update 15 Mar 2023, ora: 22:40      
Protecţia Consumatorului a decis ca pe toate meniurile din restaurante sa fie afisate si informatii generale despre cantitatea produsului, valoarea nutritivă, aditivii şi alergenii. Aceasta regula a intrat in vigoare incepand de astazi, 15 martie. Astfel ca toate restaurantele, fast-foodurile sau cantinele vor avea la dispozitie doua zile sa treaca in meniu toate ingredientele fiecarui preparat, plus valoarea nutritionala.

Aceasta noua regula aduce cu sine si noi costuri, care, in final, se vor resimti in buzunarul clientilor. Noile reguli ar fi trebuit să fie în vigoare încă din decembrie 2022, însă au fost amânate pentru luna aceasta. Dacă administratorii de restaurante nu se vor conforma, în primă fază, vor primi avertismente, iar apoi vor fi amendați.

„Ordinul nr. 201/2022 al Președintelui ANPC conține elemente esențiale pentru sănătatea consumatorilor, considerate de specialiștii instituției a fi deosebit de importante, în beneficiul consumatorilor căci, dacă, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 1169/2011, există obligativitatea prezentării tuturor datelor legate de ingredientele produselor alimentare și valorile lor nutriționale, tot așa este normal să se regăsească același tip de informații care să descrie un preparat culinar servit într-o locație de alimentație publică. În acest fel, consumatorii pot lua decizia în cunoștință de cauză, atunci când aleg, într-o astfel de unitate, un produs sau altul", arată reprezentanții ANPC.

Recomandari