Skip to article

Claudia Olariu si Dumitru Stroie - un cuplu si pe scena, si in viata reala!

Claudia Olariu si Dumitru Stroie - un cuplu si pe scena, si in viata reala!
Au devenit sot si sotie dupa doar doua luni de relatie – in cinstea acestui eveniment, cei doi artisti de folclor au ales sa-si cante bucuria in piesa reprezentativa pentru situatia lor - „Hai mandro la cununat”. 

„Acest duet am hotărât să îl facem chiar după ce ne-am logodit. Desi avem în lucru alte 4 duete, creații proprii, ca urmare a cererii în căsătorie, a luat naștere acest cântec, fiind si primul pe care am decis să îl lansăm, întrucat reprezintă ceea ce noi trăim în prezent”, spune Claudia.Videoclipul a fost filmat de către un prieten apropiat, pasionat de fotografie și video, regia fiind semnata de catre cei doi artisti.„Noi doi, cu ajutorul videografului am pus cap la cap ideile care au dus la realizarea videoclipului. Filmarile au avut loc in munții Jinarilor și prin peisajul Comunei Jina. Am filmat sus pe munte, unde au părinți mei au o coliba și cu bunicul meu si mai sus, la Crint in Valcele, pe Guga Mica si pe Guga Mare. În spate se vad munții Cindrel, Mocirle, Pogoana, Duș, Magura.”, povesteste artista.

Claudia Olariu si Dumitru Stroie - un cuplu si pe scena, si in viata reala!

Filmarile au durat aproape 4 zile, timp în care au avut parte de multe peripetii - i-a prins ploaia, au rămas suspendați cu microbuzul pe coclauri, drumurile către munte fiind noroite, cu șanțuri adanci. Au găsit și un cățel pe unul dintre aceste drumuri si l-au luat cu ei la filmări, după care l-au luat acasa. 

Despre povestea lor de dragoste

În ceea ce ii privește, putem spune că li se potrivește zicala “văzut, plăcut, luat acasă”. “Dumnezeu ne-a adus împreună”, asta este cert, pentru ca noi ne-am cunoscut la manastire si, la nici două luni de relație, Dumitru mi-a pus  marea întrebare, dăcă vreau să fiu soția lui.
Asta se întâmpla pe data de 12 iulie, când toți creștinii sărbătoresc Sfânta Fecioară Maria Prodromița.

Claudia Olariu si Dumitru Stroie - un cuplu si pe scena, si in viata reala!

Cu ajutorul părintelui Modest, de la Mănăstirea Găbud, care se afla la Oașa in acea zi, conform unui scenariu bine pus la punct de catre Dumitru, am primit un superb inel cu diamante, un buchet cu 135 de trandafiri și  o icoană cu Sfânta Fecioară Prodromița. Printre lacrimi, am spus DA, am primit  binecuvântarea Sfinților Părinți și, câteva  minute mai târziu, am aflat că Dumitru găsise și sală, pe 27 octombrie anul acesta.”, adauga Claudia, vizibil emotionata.  

Despre Claudia Olariu 

Născută în Cisnădie, județul Sibiu, are 26 ani si este studentă în anul II la Facultatea de Muzică din Târgu Mureș, specializarea pedagogie muzicală, dupa ce a absolvit și studiile de licență și master ale Facultății de Științe Economice din Sibiu, specializarea finanțe – bănci. Pe drumul cântecului a pornit destul de târziu, la vârsta de 18 ani, chiar daca talentul i-a fost descoperit la vârsta de 14 ani, la ora de muzica. „Deși fusesem apreciată cu note de 10, care nu mai incapeau in catalog, drumul meu în muzică nu avea să înceapă în Scoala Generala, ci de abia când am ajuns la liceu, în clasa a X-a, cand domnul profesor de socio-umane, a întrebat dacă  printre noi sunt colegi talentați, care știu să cânte  muzică populară. 

Claudia Olariu si Dumitru Stroie - un cuplu si pe scena, si in viata reala!

Dumnealui era și încă este mare iubitor de folclor și de cântece păstorești din zona Sibiului, îi place să cânte la fluier și iubește cântecul. Atunci am cantat o doină, iar dumnealui,  impresionat și convins că eu cânt de mult timp, s-a preocupat de soarta mea artistica. Două luni mai târziu, aveam să particip la unul  dintre cele mai mari festivaluri concurs de gen din țară, “Vară, vară primăvară” de la Sibiu.

Aveam 18 ani pe atunci. Ulterior m-am înscris și  la Școala Populară de Arte și Meserii “IlieMicu” din Sibiu. Talentul muzical l-am moștenit de la mama mea, care  are un glas deosebit, și îmi spunea că mai  cânta la nunțile din sat, dar și de la tatăl meu care a studiat acordeonul timp de  doi ani.”, povesteste artista.De atunci , Claudia a participat și la alte festivaluri, unde a reușit să obțina foarte multe premii, printre care Premiul pentru interpretare și ținută  scenică – Festivalul“Maria Tănase” din Craiova, Trofeul Festivalului Internațional “Cântecele Neamului” din Suceava, Trofeul  Festivalului Național “Tita Bărbulescu” din Topoloveni, Trofeul Festivalului “Florile Oltului” din Avrig, și multe altele.​

Despre Dumitru Stroie 

Născut în Jina, o comună din marginimea Sibiului,  are 28 de ani si este pasionat de tot ceea ce  înseamnă tradiție și obiceiuri, cântec păstoresc, port popular și retete  tradiționale. În prezent face parte și din Ansamblul Jidvei România, în care a intrat in urma cu 3 ani,  datorită maestrului dirijor Stelian Stoica.   „Deși îmi plăcea de mic să cânt, n-am avut  posibilitatea să mă apuc de cursuri de  muzică, deoarece părinții mei, desi  munceau foarte mult, nu aveau suficienți  bani pentru a-mi plăti și mie orele de muzică. Cu toate acestea, am primit ajutor de la bunicul meu. El era unul din cei mai buni  fluierași ai locului (Jina), iar el m-a învățat  să cânt la fluier. Cântam apoi și cu fluierul și cu glasul. 

La 19 ani, dupa ce trei ani am lucrat ca bucatar, am plecat la București ca vânzător la un magazin al unchiului meu, de produse tradiționale. Aici am stat de la 19 până la 23 de ani. 

Asa am ajuns la o profesoară de canto, doamna Steluța Pop, o interpretă  valoroasă, nepoată a doamnei  Lucreția Ciobanu, interpretă recunoscută în zona Sibiului și nu numai. M-am înscris la Școala  Populară de Arte și Meserii “Ilie Micu” din Sibiu”, declara artistul.​Dumitru Stroie a participat și la o serie de festivaluri  concurs de gen din țară, unde  a reușit să obțina și câteva premii, după care a început să lucreze la  propriile cântece, pentru a-si crea un repertoriu  personal. ​​

Articole recomandate

Monica Odagiu, primele dezvaluiri despre relatia cu Dan Bittman Monica Odagiu, primele dezvaluiri despre relatia cu Dan Bittman
Actrita Monica Odagiu, 24 de ani, a facut primele declaratii despre zvonul ca ar avea o relatie cu cantaretul Dan Bittman.  ”Mulți oameni au spus: Băi, de ce nu ieșiți să spuneți că nu e adevărat? De ce nu comunicați? Am zis că nu e o
Actorul Constantin Zamfirescu, diagnosticat cu cancer Actorul Constantin Zamfirescu, diagnosticat cu cancer
Actorul Constantin Zamfirescu, cunoscut pentru rolul "Gogoaşă", din serialul TV "Trăsniţii", a fost diagnosticat cu cancer si are nevoie urgenta de sange. Anuntul a fost facut de colegii sai pe reteaua de socializare Facebook.  "Colegul nostru are nevoie de sânge.
Stefan Banica, reactie dura dupa ce un internaut i-a jignit sotia: "Mars afara" Stefan Banica, reactie dura dupa ce un internaut i-a jignit sotia: "Mars afara"
Cantaretul Stefan Banica Jr a reactionat dur pe o retea de socializare dupa ce un internaut i-a jignit sotia, numind-o "pitipoanca". Mesajul rautacios al internatului a fost publicat pe pagina artistului dupa ce acesta a publica o imagine in care apare alaturi de Loredana Groza. 
Adda, de urgenta la spital pe perfuzii Adda, de urgenta la spital pe perfuzii
Cantareata Adda a ajuns de urgenta la spital. Vedeta a suferit o reactie alergica in urma unui tratament. A stat i noapte la spital pe perfuzii.  "Am plecat acum de la spital și merg la un alergolog. Ideea e că am stat toată noaptea la ugențe și azi am revenit, pentru
Ce dieta tine Anna Lesko pentru a avea un corp perfect Ce dieta tine Anna Lesko pentru a avea un corp perfect
Anna Lesko are o silueta de invidiat. Artista a reusit de-a lungul anilor sa isi pastreze formele sexy, chiar si in timpul sarcinii. Cum? Are un secret, pe care l-a dezvaluit recent intr-un interviu pentru viva.ro.  "Eu nu am fost niciodată grasă sau mai plinuță. Nici