Culita Sterp avea o alcoolemie mult mai mare in momentul in care a provocat accidentul din Cluj-Napoca

Culita Sterp avea o alcoolemie mult mai mare in momentul in care a provocat accidentul din Cluj-Napoca
  calendar_month   update 01 Dec 2022, ora: 13:05      
Noi detalii apar in cazul accidentului provocat de cantaretul Culita Sterp. Conform ultimelor informatii, artistul avea o alcoolemie milt mai mare decat au aratat teste facute in dimineata in care a provocat accidentul in Cluj Napoca.

Politistii au cerut repetarea testelor si recalcularea alcoolemiei Institutului de Medicina Legala, dupa ce au existat suspiciuni cu privire la rezultatele iniţiale care au indicat o valoare puţin sub limita penală. Potrivit testelor, in timpul producerii accidentului, Culita Sterp ar fi o alcoolemie peste 0,80 grame pe litru alcool pur în sânge, adică peste limita unei fapte penale.

In acest caz, s-ar considera infractiune si se va adauga la dosarul penal. Se pare ca artistul stia ca ar fi avut o alcoolemie de 0,71, iar fapta reprezenta doar o contravenţie.

Culiţă Sterp a fost la acel moment sancţionat cu amendă şi i s-a reţinut permisul pe trei luni.Avocatul artistului susţine că în această situaţie vor contesta modul în care s-a recalculat alcoolemia.

Cantaretul este acum sub control judiciar pentru 60 de zile si nu are dreptul sa paraseasca tara, asa ca va fi nevoit sa isi anuleze toate concertele programte in strainatate. De asemenea, anchetatorii au extins ancheta penala dupa ce s-a descoperit ca artistul se afla si sub influenta substantelor psihoactive.
Recomandari