Disciplina de la care David Popovici nu se abate niciodata: "Inot Intr-o zi obisnuita, in medie, 15 kilometri pe zi"

Disciplina de la care David Popovici nu se abate niciodata: "Inot Intr-o zi obisnuita, in medie, 15 kilometri pe zi"
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
14 Aug 2022, 19:18
       
David Popovici, copilul minune al Romaniei, a reusit o noua performanta. A obtinut inca o medalie de aur sâmbătă seară, la Campionatele Europene de la Roma în proba de 100 de metri liber și a stabilit un nou record mondial, 46,86!

Sportivul in varsta de 17 ani a marturisit ca pentru a atinge aceste performante face eforturi uriase si are o disciplina de la care nu se abate niciodata.

În cadrul Fair Play Podcast, înaintea competiției de la Roma, David Popovici a vorbit despre alimentație, a dezvăluit că uneori are și opt mese pe zi și încearcă să se ferească de mâncărurile procesate sau fast food.

"Am o masă înainte de antrenament, o masă imediat după antrenament. După, ajung acasă, mai mănânc ceva, apoi prânzul. Când zic 'ceva', nu e puțin, e o masă de om obișnuit în ceea ce privește cantitatea. Nu am măsurat caloriile niciodată tocmai pentru că la mine nu contează cât de mult mănânc. Important e să mănânc sănătos și să mă feresc de mâncăruri procesate, fast food, junk food. Prânzul e deja a patra masă. După prânz, poate mai mănânc ceva până în antrenament. Aici, mai puțin, poate un baton cu lapte. După, încă o masă după antrenament, iar apoi cina.

Cred că deja s-au adunat șapte mese. Uneori am și opt. Am nevoie pentru că ard foarte mult.
Cred că dacă m-aș lăsa de înot bruc, m-aș îngrășa imediat. Mă ajută și metabolismul puțin, dar faptul că înot într-o zi obișnuită, în medie, 15 kilometri pe zi, arde foarte mult", a spus David Popovici, potrivit sursei citate.

Recomandari