George Buhnici, primul vlogger care intra in atentia CNA: "A facut declaratii considerate discriminatorii la adresa femeilor"

George Buhnici, primul vlogger care intra in atentia CNA: "A facut declaratii considerate discriminatorii la adresa femeilor"
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
21 Iul 2022, 20:10
  update
Actualizat
21 Iul 2022, ora: 20:11
     
George Buhnici a intrat si in atentia CNA dupa ce declaratiile controversate la adresa femeilor. Afirmatiile sale il vor costa scump pe celebrul vlogger. Monica Gubernat, membru CNA susținut de PSD și PNL, a anunțat joi că se va autosesiza în cazul derapajului lui George Buhnici. 

“Vom verifica declaraţiile lui George Buhnici, acea reacţie pe care a dat-o în urma incidentului şi vom vedea dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger”, a declarat Gubernat pentru Paginademedia.ro.

Buhnici a făcut declarații considerate discriminatorii la adresa femeilor într-un interviu pentru postul TV Antena Stars, nu în vlogul său.De ce poate CNA să analizeze și conținutul video online, precum vlogurile? Pentru că instituția are noi atribuții în urma votării unei noi legi a audiovizualului, care stabilește că vlogerii şi creatorii de conţinut online intră în atenţia CNA.

Este o schimbare majoră. Legea vorbeşte şi de amenzi, dar şi de posibilitatea de a solicita unor instituţii date despre cine este în spatele unui cont. CNA poate, teoretic, să dea amenzi şi să ceară platformelor să suspende un cont pentru un an. Teoretic, pentru că, practic, încă nu există o metodă prin care miile de creatori de conţinut online să poată fi monitorizaţi de forul audiovizual. Urmează aşa zisa „legislaţie secundară”, adică Decizii CNA legate de aplicarea celor din lege, potrivit Paginademedia.ro.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Petre tutea
  • person

    "iubeste si vei fi iubit"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
Cercei placati cu aur alb de 18k

89 RON   139 RON

Ofert Ele.rochevron_right
36% reducere