Skip to article

Noi vesti bune despre Gabriel Cotabita: reactioneaza la durere!

Noi vesti bune despre Gabriel Cotabita: reactioneaza la durere!
Dupa 18 zile de coma, Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparatele si respira singur.

Acum, medicii il monitorizeaza cu ajutorul asa-zisului scor Glasgow, care masoara activitatea cerebrala prin evaluarea reactiilor.

Potrivit click.ro, in ziua in care cantaretul a fost adus la spital, paramedicii i-au dat scor 3, semn ca nu avea activitate cerebrala. Dupa doua saptamani de tratamente, medicii au reevaluat starea artistului la scor 8, echivalentul comei medii, valoarea normala fiind 15.

Scorul se calculeaza prin evaluarea reactiei oculare, verbale si motorii. Artistul raspunde la anumiti stimuli cum ar fi durerea. Asadar, cantaretul nu vorbeste, dar atunci cand simte un disconfort deschide ochii si are reflexe ale muschilor.

Dupa aceste progrese, medicii de la Floreasca au decis sa incerce deconectarea pentru perioade scurte de la ventilatia artificiala.

"Pacientul prezinta o suferinta cerebrala postanoxica. Evaluarea neurologica in dinamica arata o ameliorare, pacientul fiind evaluat in prezent pe scala GCS la 8 puncte (raspunde la anumiti stimuli).

Este stabil din punct de vedere hemodinamic si respirator cu precizarea ca respira spontan pe sonda de traheostomie (n.r. interventie pe care a suferit-o saptamana trecuta) dar necesita in continuare perioade intermitente de ventilatie mecanica. Totodata, beneficiaza zilnic de sedinte de fiziokinetoterapie, asa cum se procedeaza in astfel de cazuri. O echipa multidisciplinara reevalueaza in fiecare zi starea de sanatate a pacientului"
, se arata intr-un comunicatul emis de medicii de la Floreasca.

Articole recomandate

Drama traita de mama lui Gabriel Cotabita. Iata juramantul pe care l-a facut femeia! Drama traita de mama lui Gabriel Cotabita. Iata juramantul pe care l-a facut femeia!
Familia lui Gabriel Cotabita trece prin cele mai dureroase momente. Medicii au venit in cele din urma cu propunerea de a-l deconecta pe artist de la aparatele care il tin in viata. Imediat ce a primit aceasta veste, mama artistului, in varsta de 81 de ani, nu si-a mai revenit din soc. Femeia nu
Drama traita de Cotabita cu doar cateva zile inainte ca inima sa-i cedeze. Supararea a contribuit la deznodamantul tragic Drama traita de Cotabita cu doar cateva zile inainte ca inima sa-i cedeze. Supararea a contribuit la deznodamantul tragic
Gabriel Cotabita a suferit o adevarata drama cu cateva zile inainte ca inima sa-i cedeze. Artistul incerca sa-si promoveze o noua melodie pe radio, insa s-a lovit de refuzul directorului unui post. Motivul: nu are voce potrivita de radio.Cu doar cateva zile inainte sa sufere stopul cardiac,
Gabriel Cotabita, previziuni sumbre: "Organele incep sa cedeze unul cate unul" Gabriel Cotabita, previziuni sumbre: "Organele incep sa cedeze unul cate unul"
De mai bine de doua saptamani, Gabriel Cotabita se zbate pe patul de spital, iar medicii nu au deloc vesti bune referitor la sansele lui de supravietuire. In ciuda zvonurilor din ultimele zile, Gabriel Cotabita ramane conectat la aparate. Artistul este in coma indusa si prezinta urme slabe de
Fiica lui Gabriel Cotabita rupe tacerea. Ce spune despre deconectarea tatalui sau de la aparatele care il tin in viata! Fiica lui Gabriel Cotabita rupe tacerea. Ce spune despre deconectarea tatalui sau de la aparatele care il tin in viata!
Gabriel Cotabita se afla in coma de mai bine de doua saptamani, dupa ce a fost gasit inconstient la sala de forta a unui hotel din Capitala. Desi medicii nu ii mai dau nicio sansa de supravietuire, familia artistului inca mai spera intr-o minune. In ultimele zile, a aparut zvonul ca artistul va fi
Minune: Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparate. Artistul respira singur! Minune: Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparate. Artistul respira singur!
In sfarsit o veste buna. Dupa mai bine de doua saptamani de coma, Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparate si acum respira singur. Din pacate, starea lui ramane in continuare critica. Totusi, acesta este un pas urias, sustin surse medicale. "Este un semn care trebuie interpretat cu
Pozitia oficiala a medicilor despre starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita. Iata adevarul! Pozitia oficiala a medicilor despre starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita. Iata adevarul!
In sfarsit s-a intamplat prima minune! Dupa 16 zile de coma, Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparatele care il mentin in viata, insa starea lui ramane in continuare grava. Medicii de la Spitalul Floreasca au anuntat oficial care este starea artistului si spun ca fac in continuare