Skip to article

Pozitia oficiala a medicilor despre starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita. Iata adevarul!

Pozitia oficiala a medicilor despre starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita. Iata adevarul!
In sfarsit s-a intamplat prima minune! Dupa 16 zile de coma, Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparatele care il mentin in viata, insa starea lui ramane in continuare grava.

Medicii de la Spitalul Floreasca au anuntat oficial care este starea artistului si spun ca fac in continuare investigatii pentru a-l ajuta pe cantaret sa isi revina.

"Pacientul Gabriel Cotabita prezinta o suferinta cerebrala postanoxica, evaluarea neurologica in dinamica aratand o ameliorare", a informat, luni, Spitalul de Urgenta Floreasca, printr-un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei.

Potrivit libertatea.ro, Gabriel Cotabita este evaluat in prezent pe scala GCS la 8 puncte, adica raspunde la anumiti stimuli.

"Este stabil din punct de vedere hemodinamic si respirator cu precizarea ca respira spontan pe sonda de traheostomie, dar necesita in continuare perioade intermitente de ventilatie mecanica. Totodata, beneficiaza zilnic de sedinte de fiziokinetoterapie, asa cum se procedeaza in astfel de cazuri. O echipa multidisciplinara reevalueaza in fiecare zi starea de sanatate a pacientului", precizeaza spitalul.

Medicii evalueaza permanent starea de sanatate a lui Gabriel Cotabita si fac teste pentru a vedea daca poate sta cateva secunde deconectat de la aparate.

"Sunt teste in care pacientul poate sa stea cateva secunde deconectat de la aparate, teste care se fac la cateva intervale de timp, dar ceea ce se poate spune este ca pacientul este in continuare stationar, grav. Testele se fac in conformitate cu protocoalele din sectiile de terapie intensiva in cazul pacientilor conectati la aparate pe perioade mari de tip, pacientilor critici", au marturisit doctorii, despre starea lui Gabriel Cotabita, potrivit Mediafax.

Articole recomandate

Gabriel Cotabita este hranit artificial. Familia si medicii spera intr-o minune! Gabriel Cotabita este hranit artificial. Familia si medicii spera intr-o minune!
Medicii lupta in continuare sa il salveze pe Gabriel Cotabita, dar starea lui este critica. Dupa ce a fost intubat, medicii i-au facut o traheostomie pentru ca nu cumva sa faca pneumonie. Acum este supravegheat permanent si familia spera intr-o minune."Starea artistului permite doar nutritia
Drama traita de mama lui Gabriel Cotabita. Iata juramantul pe care l-a facut femeia! Drama traita de mama lui Gabriel Cotabita. Iata juramantul pe care l-a facut femeia!
Familia lui Gabriel Cotabita trece prin cele mai dureroase momente. Medicii au venit in cele din urma cu propunerea de a-l deconecta pe artist de la aparatele care il tin in viata. Imediat ce a primit aceasta veste, mama artistului, in varsta de 81 de ani, nu si-a mai revenit din soc. Femeia nu
Gabriel Cotabita, previziuni sumbre: "Organele incep sa cedeze unul cate unul" Gabriel Cotabita, previziuni sumbre: "Organele incep sa cedeze unul cate unul"
De mai bine de doua saptamani, Gabriel Cotabita se zbate pe patul de spital, iar medicii nu au deloc vesti bune referitor la sansele lui de supravietuire. In ciuda zvonurilor din ultimele zile, Gabriel Cotabita ramane conectat la aparate. Artistul este in coma indusa si prezinta urme slabe de
Fiica lui Gabriel Cotabita rupe tacerea. Ce spune despre deconectarea tatalui sau de la aparatele care il tin in viata! Fiica lui Gabriel Cotabita rupe tacerea. Ce spune despre deconectarea tatalui sau de la aparatele care il tin in viata!
Gabriel Cotabita se afla in coma de mai bine de doua saptamani, dupa ce a fost gasit inconstient la sala de forta a unui hotel din Capitala. Desi medicii nu ii mai dau nicio sansa de supravietuire, familia artistului inca mai spera intr-o minune. In ultimele zile, a aparut zvonul ca artistul va fi
Minune: Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparate. Artistul respira singur! Minune: Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparate. Artistul respira singur!
In sfarsit o veste buna. Dupa mai bine de doua saptamani de coma, Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparate si acum respira singur. Din pacate, starea lui ramane in continuare critica. Totusi, acesta este un pas urias, sustin surse medicale. "Este un semn care trebuie interpretat cu
Noi vesti bune despre Gabriel Cotabita: reactioneaza la durere! Noi vesti bune despre Gabriel Cotabita: reactioneaza la durere!
Dupa 18 zile de coma, Gabriel Cotabita a fost deconectat de la aparatele si respira singur.

Acum, medicii il monitorizeaza cu ajutorul asa-zisului scor Glasgow, care masoara activitatea cerebrala prin evaluarea reactiilor.

Potrivit click.ro, in ziua in care cantaretul a fost