Skip to article

illy collection Romania 2005

illy collection Romania 2005
illycaffe prezinta, in premiera publicului roman expozitia "illy collection: o incursiune in arta contemporana impletita cu viata de zi cu zi". Expozitia este gazduita de festivalul de pubicitate Ad` Or, la World Trade Plaza, Hotel Sofitel, in perioada 24- 27 mai.

In cadrul expozitiei sunt expuse 256 de cesti illy, grupate in seturi de cesti si farfurii de cafea decorate de artisti celebrii precum si de tinere talente contemporane - fotografi, pictori, regizori etc.

illy collection Romania 2005illy collection: Savurarea unei cafele devine o experienta estetica

Proiectul illy collection, lansat in 1992 de illycaffe, are la baza ideea ce sustine faptul ca degustarea unui espresso perfect combina placerea senzoriala cu cea estetica.

illycaffe crede ca savurarea unei cafele are un efect dual, atat psihologic cat si estetic. Daca cafeaua de dimineata este o sursa de energie si are rolul de a ne revigora/ trezii, cafeaua consumata in timpul zilei devine un facilitator al dialogului si interactiunii sociale, un adevarat stimul pentru intelect si simturi. Aceste aspecte, senzoriale si estetice, explica de ce intre cafea si cultura exista o legatura inseparabila care dureaza de secole.

Prin lansarea proiectului illy collection, illycaffe a reusit sa creeze, prin aportul talentului unor oameni de marca, un obiect capabil sa concentreze si sa reinterpreteze cultura cafelei. De aceea, atunci cand ne bucuram de o cafea illy servita intr-o ceasca pictata de un artist, combinam in simplul gest al degustarii, aroma si gustul cafelei cu experienta estetica completa a contactului cu arta moderna (ambele demersuri se raporteaza atat la actul vizual cat si la cel tactil).

Colectia de cesti pictate illy, a devenit astfel un simbol al legaturii stranse dintre illycaffe si lumea artei. Prin fantezia si ingeniozitatea lor, artisti internationali au reusit sa tranforme un obiect uzual, o ceasca de cafea espresso - in acest caz, ceasca illy este o ceasca re- inventata de arhitectul si designerul Matteo Thun - intr-un obiect de arta care adauga valoare experientei degustarii cafelei.

Artisti de referinta din lumea intreaga, precum si tinere talente contemporane, si-au adus valoroasa contributie la acest proiect: de la Rauschenberg la Koons, de la Sebastiao Salgado, Luca Trazzi , Darryl Pottorf la Francis Ford Coppola si Federico Fellini.
In 1996, compania illycaffe l-a desemnat pe James Rosenquist sa realizeze logo-ul curent al companiei.

illy collection Romania 2005

illy si arta

De-a lungul anilor, illycaffe a avut un rol activ in promovarea artei experimentale contemporane prin sustinerea unor importante expozitii internationale. Ca expozitii de referinta amintim: "The Nineties" a lui James Rosenquist, "Rauschenberg at San Lazzaro" de Bob Rauschenberg, a 47-a si a 50-a editie a Bienalei Venetia Visual Arts, "Your Action World" de David Byrne si "Minimalia: an Italian Vision in 20th Century Art" la New York; expozitia lui Jannis Kounellis la Jocuirle Olimpice de la Atena 2004 si va participa, incepand cu 12 iunie a.c., la a 51-a Bienala a Venetiei.

In ultimii ani, illycaffe a lnsat o serie de proiecte in colaborare cu centre internationale de top ale creativitatii pentru a descoperi si promova tinere talente si forme de exprimare creativa.
Aceeasi filozofie a motivat illycaffe sa se implice in branding dezvoltand proiecte cu importanti designeri ca Matteo Thun, Enzo Mari, Claudio Silvestrin, Luca Trazzi si companii de marca ca Alessi, Danese.

Avand sediul in Trieste, Italia, illycaffe produce si distribuie o cafea espresso unica, un brand de cafea recunoscut ca lider al calitatii - illy.
Cafeaua illy se vinde in peste 100 de tari si este degustata in peste 40. 000 de restaurante si cafenele din toata lumea si, zilnic consumandu-se peste 5 milioane de cesti de cafea illy.


Articole recomandate

Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu? Cine este copilul de suflet al Mioarei Velicu?
Fiecare vis implinit face din lumea asta o lume mai buna, mai frumoasa. Sunt visuri la care renuntam si visuri care ne „bantuie” cu anii. Mioara Velicu, una dintre cele mai cunoscute si indragite artiste de folclor isi vede astazi implinit visul de zeci de ani - alaturi de talentata
Tom Hanks si sotia lui, infectati cu coronavirus Tom Hanks si sotia lui, infectati cu coronavirus
Actorul Tom Hanks si sotia sa, Rita Wilson, au anuntat ca au fost diagnosticati pozitivi cu coronavirus. Anuntul a fost facut de actor pe pagina sa de Instagram.  In acest moment, actorul si sotia sa se afla in Australia.  „Bună, tuturor! Sunt împreună cu Rita în
Laura Cosoi, insarcinata pentru a doua oara Laura Cosoi, insarcinata pentru a doua oara
Bucurie imensa pentru Laura Cosoi. Actrita a anuntat duminica ca este insarcinata pentru a doua oara. Ea a dezvaluit si sexul bebelusului.  Anuntul a fost facut de vedeta pe pagina sa de socializare.  "Bucurie nemarginita in familia noastra! Rita va avea o surioara, exact asa cum am
Andreea Balan, reactie emotionanta dupa anuntul divortului Andreea Balan, reactie emotionanta dupa anuntul divortului
Andreea Balan a facut primele declaratii oficiale dupa anuntul divortului de George Burcea. Artista a avut o reactie emotionanta.  "Eu am trait intr-un an cat altii in 10. Nasterea Clarei, stopul cardiac, revenirea pe scena, nunta, concerte si apoi separarea. Este foarte greu sa existe acest
Andreea Balan a confirmat divortul Andreea Balan a confirmat divortul
Andreea Balan a confirmat divortul de actorul George Burcea. Artista a facut anunul pe pagina sa de socializare.  A fost un mesaj scurt, prin care a spus ca este adevarat ca are probleme in casnicie. Vedeta a marturisit ca isi doreste discretie in privinta acestui subiect atat de sensibil din