Skip to article

Moartea Irinei Petrescu a cutremurat lumea artistica! Reactii ale actorilor si oamenilor de cultura

Moartea Irinei Petrescu a cutremurat lumea artistica! Reactii ale actorilor si oamenilor de cultura Irina Petrescu
Intreaga lume artistica din Romania este in soc dupa ce actrita Irina Petrescu a murit, marti, la spitalul Elias, la varsta de 71 de ani.

Iata primele reactii ale actorilor si oamenilor de cultura din Romania legate de aceasta cumplita veste:

Elita teatrului romanesc se duce incetul cu incetul si nu putem decat sa fim tristi. N-am stiut de suferinta acestei actrite. Cultura romaneasca mai sufera o pierdere, a spus fostul ministru al Culturii Puiu Hasotti.

Viata noastra are mai multe varste artiste, fiecare dintre ele cu plusuri si minusuri. a declarat actorul Ion Caramitru, director al Teatrului National, la Antena 3,

Sunt de-a dreptul uluit. Irina Petrescu a fost colega cu mine de an, in facultate, promotia 1963. A fost o doamna, a fost discreta, distinsa, am avut cu totii de invatat de la ea. Ne-a fost o colega extraordinara, in sensul ca toti am avut neintelegeri, ba cu criticii, ba cu conducerea. Venim unii dupa altii, ne vom intalni acolo. Dumnezeu sa o odihneasca si condoleante familiei si tuturor., a declarat actorul Valentin Uritescu.

Sunt socata, fiecare ne gratulam cu apelativul 'doamna contesa'. O persoana extrem de discreta, extrem de bine educata.", a declarat pentru Antena 3 actrita Dorina Lazar.

Imi pare enorm, enorm de rau. Am jucat alaturi de ea multi ani la Teatrul Bulandra, a fost o adevarata minune, a fost splendid. O minune de om, avea tot ce trebuie in ea - om, om, cu adevarat om - si frumoasa, si desteapta si caracter cat curpinde. Sunt fericit ca am fost coleg cu ea., a declarat actorul Mircea Diaconu, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Cand am jucat impreuna, am avut mereu senzatia ca am in fata o mare intelectuala, un artist de rasa, pentru ca facea parte din categoria din ce in ce mai rara a actorilor cu rasa si finete. Pentru mine, Irina Petrescu a fost un model. Inspira noblete. Dumnezeu sa o odihneasca!, a spus actrita Medeea Marinescu pentru Mediafax.

Articole recomandate

A murit actrita Irina Petrescu! A murit actrita Irina Petrescu!
Irina Petrescu s-a stins astazi din viata, la varsta de 71 de ani. Actrita era internata la Spitalul Elias din Capitala, relateaza Mediafax. Irina Petrescu s-a nascut pe 19 iunie 1941 si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica 'I.L. Caragiale' Bucuresti, promotia 1963, la clasa
Irina Petrescu, o emblema a frumusetii cinematografiei romanesti! Vezi fotografii din tineretea actritei Irina Petrescu, o emblema a frumusetii cinematografiei romanesti! Vezi fotografii din tineretea actritei
Irina Petrescu, una dintre cel mai mari actrite din cinematografia romaneasca, a decedat marti, 19 martie 2013, la Spitalul Elias din Capitala.Absolventa a institutului de Arta Teatrala si Cinematografica 'I.L. Caragiale' Bucuresti, promotia 1963, Irina a fost renumita pentru frumusetea clasica,