Skip to article

"Doamna de Fier" nu va avea funeralii nationale

"Doamna de Fier" nu va avea funeralii nationale Margaret Thatcher (13 octombrie 1925 - 08 aprilie 2013)
Margaret Thatcher, fostul premier britanic, a murit luni, la varsta de 87 de ani, in urma unui accident vascular cerebral, potrivit anuntului facut de catre purtatorul sau de cuvant, Lord Bell.

Prima femeie care a detinut postul de premier al Marii Britanii nu va avea totusi parte de funeralii nationale, asa cum se anuntase initial luni, ci doar de o ceremonie care va fi organizata la catedrala St. Paul, a anuntat Downing Street.

"Downing Street este in masura sa anunte ca, prin consimtamantul reginei, Lady Thatcher va avea o ceremonie cu onoruri militare", a anuntat un purtator de cuvant al oficialitatilor.

Dupa ceremonia de la catedrala St. Paul, Margaret Thatcher va fi incinerata.

Margaret Thatcher a plecat definitiv de pe scena politica in 2002 din motive de sanatate. Luna iunie a anului 2003 aduce cu sine decesul sotului sau, Denis, care o afecteaza profund.

In luna decembrie 2005, la doar doua luni dupa aniversarea de 80 de ani, serbata intr-un hotel din Londra, fostul premier britanic este spitalizat, Margaret fiind diagnosticata cu dementa senila.

In iarna anului 2012 a fost operata pentru indepartarea unor noduli la vezica urinara si de atunci se afla in convalescenta.

Alte articole despre
Margaret Thatcher murit

Articole recomandate

A murit Margaret Thatcher, 'Doamna de fier'! A murit Margaret Thatcher, 'Doamna de fier'!
Margaret Thatcher, fostul premier britanic, a murit luni, la varsta de 87 de ani, anunta The Guardian.Potrivit primelor informatii 'Doamna de fier' a murit din cauza unui accident vascular. Anuntul legat de decesul lui Margaret Thatcher a fost facut de catre purtatorul sau de cuvant, Lord Bell: Cu