Skip to article

Funeralii controversate pentru Margaret Thatcher

Funeralii controversate pentru Margaret Thatcher Funeralii controversate pentru Margaret Thatcher
"Funeralii ceremoniale", cu onoruri militare s-au desfasurat miercuri la Catedrala St. Paul, la Londra, in cinstea lui Margaret Thatcher, o personalitate marcanta a secolului al XX-lea.

Amploarea evenimentelor releva importanta politica a fostului premier britanic. Regina Elizabeth a II-a a avut loc in primul rand in impozantul edificiu religios, unde cei 2.300 de invitati au asistat la un ultim omagiu adus fostei "Doamne de Fier".

Downing Street a anuntat prezenta la eveniment a doi sefi de stat, 11 premieri si 17 ministri de Externe in functie. Aproape 170 de tari au trimis reprezentanti de diverse ranguri la funeralii.

Insa ceremonia nu a fost lipsita de controverse, cauzate in mare parte de aprecierile diferite asupra mostenirii thatcheriste. Numerosi opozanti si-au exprimat furia fata de costul social al revolutiei liberale sau opozitia fata de modelul ei social, retelele de socializare abundand de comentarii acide.

Scotland Yard a mobilizat aproximativ 4.000 de politisti, pentru orice eventualitate, iar 700 de militari au fost mobilizati pe ruta cortegiului funerar, intre Palatul Westminster si Catedrala Saint Paul.

Corpul neinsufletit al lui Margaret Thatcher urmeaza sa fie incinerat in cadrul unei ceremonii private.

Articole recomandate

A murit Margaret Thatcher, 'Doamna de fier'! A murit Margaret Thatcher, 'Doamna de fier'!
Margaret Thatcher, fostul premier britanic, a murit luni, la varsta de 87 de ani, anunta The Guardian.Potrivit primelor informatii 'Doamna de fier' a murit din cauza unui accident vascular. Anuntul legat de decesul lui Margaret Thatcher a fost facut de catre purtatorul sau de cuvant, Lord Bell: Cu
"Doamna de Fier" nu va avea funeralii nationale "Doamna de Fier" nu va avea funeralii nationale
Margaret Thatcher, fostul premier britanic, a murit luni, la varsta de 87 de ani, in urma unui accident vascular cerebral, potrivit anuntului facut de catre purtatorul sau de cuvant, Lord Bell.Prima femeie care a detinut postul de premier al Marii Britanii nu va avea totusi parte de funeralii