Skip to article

In cat timp primiti fotografiile si albumul de nunta

In cat timp primiti fotografiile si albumul de nunta
Timpul necesar unui fotograf de nunta pentru a pregati pozele si albumul este un subiect care trebuie discutat la intalnirea cu fotograful. Este important sa stiti cand o sa primiti fotografiile dupa nunta, ca sa nu fiti dezamagiti in cazul in care munca fotografului dureaza mai mult.

In plus in contract trebuie specificat timpul de livrare al pozelor si al albumului de nunta, cate pagini va avea albumul, dimensiunea acestuia, formatul pozelor si rezolutia, tipul de coperta.

Ce presupune munca in cazul fotografiilor de nunta?

Fotograful trebuie sa treaca fotografiile printr-un proces de prelucrare de baza, un procedeu care implica corectii in ceea ce priveste culoarea, claritatea, contrastul, etc.

Anumiti fotografi apeleaza la editari avansate in photoshop, corel sau alt program de editare grafica, care presupun aplicarea de filtre selective a mai multor poze deodata sau pe fiecare cadru in parte, acest lucru depinde mult de implicarea si stilul fotografului.

Un alt proces la care sunt supuse pozele este retouching, care presupune corectarea anumitor imperfectiuni, eliminarea unor elemente nedorite.

In functie de optiunile alese de dvs., de experienta si de stilul fotografului exista mai multe variante cu timpul de predare al pozelor de la nunta.

- Dupa nunta, fotografiile sunt descarcate din aparat, redenumite, rotite si inscriptionate apoi pe stick, dvd. Veti primi fotografiile intr-un timp record, dar nu veti fi neaparat si multumiti de ele, pentru ca acestea nu au beneficiat de prelucrare sau retusare.
- Fotograful selecteaza cu atentie pozele, caci din multimea de cadre efectuate, cu siguranta se gasesc si cadre gresite. Dupa aceasta selectie, pozele sunt prelucrate la un nivel minim, apoi sunt copiate pe suportul dorit. Timpul in care veti primi fotografiile este de 1-2 saptamani, acest lucru este motivat si de faptul ca cel mai probabil fotograful are si un job full-time sau alte proiecte
- In situatia in care se fac post-procesari avansate sau retusuri, timpul de predare ajunge la 2-4 luni. Acest timp este majorat si de faptul ca probabil sunt evenimente care se suprapun sau fotograful se ocupa si de alte aspecte ale afacerii sale.

In cat timp primiti fotografiile si albumul de nunta

In ceea ce priveste albumul foto de nunta, exista doua variante:

- Fotograful realizeaza o macheta digitala, iar voi puteti face modificari de poze, fara a altera designul machetei.
- Voi selectati pozele, iar apoi fotograful va realiza designul tinand cont de preferintele voastre.

Realizarea machetei poate dura de la cateva minute, atunci cand este facuta prin intermediul unui program, pana la o zi sau doua, in situatia in care procesul nu este automatizat, urmand ca albumul foto sa fie executat de un producator de albume, care primeste comenzile de la fotografi profesionisti. Durata de predare a unui album foto este intre 2 si 5 luni, in functie si de rapiditatea cu care alegeti pozele, de stilul de lucru al fotografului cu care ati lucrat.

In concluzie, trebuie sa aveti putina rabdare pentru a va bucura de poze frumoase, de amintiri care sa treaca proba timpului.

Articole recomandate

Dragoste intre un vegan si un non-vegan! Este posibil? Dragoste intre un vegan si un non-vegan! Este posibil?
“ Dragostea trece prin stomac!”, spune o vorba din batrani. Daca esti de aceeasi parere si te afli in cautarea jumatatii perfecte, care sa adopte acelasi stil de viata cu cel adoptat de tine, Sentimente.ro , cel mai mare site de dating din Romania, te ajuta sa-ti gasesti mai usor
Cum sa iti condimentezi relatia de cuplu Cum sa iti condimentezi relatia de cuplu
Pentru unii dintre noi anul ce tocmai s-a încheiat a fost unul cu adevărat bun, în sensul în care am reuşit să petrecem mai mult timp liber alături de familie, am reuşit să ne ducem la bun sfârşit proiectele pe care le tot amânam şi
Buchetul de flori sau cadoul perfect pentru doamna din viata noastra Buchetul de flori sau cadoul perfect pentru doamna din viata noastra
Florile, aceste minuni create de Univers pentru a ne face viata mai frumoasa, asadar exista o legatura inexplicabila intre om si flori, modul cum reactionam in momentul in care le vedem, in momentul in care le simtim parfumul, impactul psihologic care il au culorile lor asupra noastra, legatura
Cele patru tipuri de atasament. Care e al tau? Cele patru tipuri de atasament. Care e al tau?
Te-ai intrebat vreodata de ce te simti mai atras de anumite tipuri de oameni mai mult decat de altii? Sau de ce se intampla sa atragi oameni care sunt absolut incompatibli cu tine? Pentru ca relatiile amoroase implica alegeri, iar alegerile vorbesc despre tine. In psihologie, cand se vorbeste
7 trasaturi ale unei femei cu un psihic foarte puternic 7 trasaturi ale unei femei cu un psihic foarte puternic
O femeie puternică nu este o femeie ce se întrece cu bărbații, dimpotrivă, forța ei stă în feminitatea de care dă dovadă, totodată fiind stăpână pe sine și pe lucrurile ce se întâmplă în viața ei.