Cum sa ai o relatie fara sa te atasezi emotional. 8 reguli pe care trebuie sa le respecti!

Cum sa ai o relatie fara sa te atasezi emotional. 8 reguli pe care trebuie sa le respecti!
  calendar_month   update 25 Oct 2013, ora: 16:03   photo_cameraRelatie    
Relatiile in care nu te atasezi emotional, cel mai adesea bazate pe sex, reprezinta cea mai buna metoda de a trece peste o despartire. Principalul avantaj al acestor legaturi amoroase este ca atunci cand se termina tu nu vei ramane, din nou, cu inima zdrobita.

Pentru a te asigura de acest lucru, este important sa respecti o serie de reguli!

Pune-te pe primul plan

O relatie fara implicare emotionala inseamna, in primul rand, ca trebuie sa te pui pe tine pe primul plan si sa incetezi sa te gandesti la partener. De cele mai multe ori, un astfel de angajament il ai dupa ce ai terminat o relatie serioasa, care nu s-a terminat foarte bine. Tocmai de aceea, ai nevoie de o perioada de timp in care tu esti cea mai importanta.

Nu te atasa

Este principiul care sta la baza acestui tip de relatii, de aceea trebuie sa te asiguri ca nu ajungi in pat cu un barbat pentru care ai deja o pasiune. Asta pentru ca vei ajunge sa te indragostesti de el si exista sanse mari sa suferi din nou.

Iesi mai des din casa

Cum vrei sa cunosti oameni noi, cu care sa legi noi prietenii, daca tu stai inchisa in casa si suferi dupa fostul? Extinde-ti cercul de cunostinte si s-ar putea sa intalnesti mai repede decat ai crezut persoana potrivita. Propune-le prietenelor tale iesiri nocturne si fii mereu zambitoare si deschisa catre noi conversatii si cunostinte.

Nu face sex cu prietenul cel mai bun

Adesea, cei care isi doresc o relatie fara prea mari batai de cap ajung sa se cupleze cu prietenul cel mai bun. Este o greseala des intalnita la ambele sexe, asa ca ai grija sa nu o comiti si tu. In timp, acest tip de relatie va ajunge sa va strice prietenia, intrucat nu va fi usor sa rezistati tentatiei de a va indragosti unul de celelalt. Cel putin unul dintre voi s-ar putea sa se implice prea mult si atunci relatia voastra va deveni confuza.

7 lucruri de care orice barbat are nevoie intr-o relatie. Tine cont de ele si te va adora!

Protejeaza-te

Sexul este o parte importanta a unei astfel de relatii, de aceea trebuie sa fii mereu protejata atunci cand il practici. Poate tu crezi ca esti singura partenera a celuilalt, insa adevarul nu este acesta. Avand libertate de miscare, iubitul tau de ocazie poate sa mai faca sex cu o alta femeie in timp ce are o relatie cu tine. Totodeaua trebuie sa te protejezi in cadrul unei astfel de relatii.

Nu o privi ca pe o relatie

Scoate-ti din minte ideea ca esti intr-o relatie. O relatie inseamna afectiune, sentimente reciproce, iubire si daruire. Ori in cazul neimplicarii emotionale, definitia clasica a "relatiei" dispare din ecuatie. Nu este nimic altceva decat un fel de aventura, un angajament comun de a nu va implica emotional.

Fii sincera

Este total ok sa iti stabilesti propriul program, propria viata fara sa fie nevoie sa-i dai socoteala lui pentru asta. Fii sincera in privinta sentimentelor tale, iar daca vezi ca el incepe sa puna presiune si sa isi doreasca o mai mare implicare din partea ta, paraseste-l fara remuscari.

Stabiliti de comun acord regulile

Daca amandoi va doriti acest lucru, stabiliti dinainte un set de reguli si tineti-va de ele! Pentru ca totul sa mearga ca pe roate, pe lista voastra ar trebui sa existe lucruri de genul: fara accese de gelozie, fara dat explicatii, fara detalii personale si fara minciuni.

Recomandari