Cum scapi de dorul persoanei iubite. 4 pasi simpli care te ajuta sa fii din nou fericita!

Cum scapi de dorul persoanei iubite. 4 pasi simpli care te ajuta sa fii din nou fericita!
  calendar_month   update 26 Aug 2015, ora: 13:44      
Nicio despartire nu e usoara. Fiecare separare lasa urme adanci si uneori e foarte greu sa faci fata dorului. Dar cum faci totusi sa depasesti momentele critice, atunci cand amintirile te coplesesc?

Cuvantul "dor" exista doar in limba romana. In nicio alta limba nu exista un cuvant care sa defineasca acest sentiment, aceasta dorinta puternica de a vedea, de a revedea si de a trai alaturi de cineva drag. Poetii au cantat dorul in fel si chip, insa pana acum nu a fost gasita o reteta perfecta anti-dor. Exista doar "calmante", care atenueaza cat de cat suferinta. Si ele nu se gasesc nicidecum in farmacie. Sunt inauntrul nostru.

Nu-ti mai plange de mila

Ca sa treci peste o despartire trebuie sa ridici capul si sa infrunti situatia. Doare si doare extrem de tare. Nu spune nimeni ca e usor. Doar ca n-ai incotro. Incearca sa nu-ti mai pui intrebari si sa nu mai faci supozitii. N-ai sa ajungi la nicio concluzie si risti sa pici intr-o depresie din care cu greu ai sa mai iesi.

Schimba-ti starea de spirit

Ai sa spui ca nu poti, pentru ca ti-e dor, pentru ca il ai mereu in minte si in inima. Asa e, dar la ce iti foloseste daca te inchizi in casa si te izolezi de toti si de toate? Dupa o zi de dor urmeaza o alta si o alta si tot asa. Si unde ai sa ajungi? Schimba-ti asadar starea de spirit. Gaseste cu ce sa iti ocupi timpul ca sa faci dorul mai suportabil. Ca sa uiti din cand in cand de faptul ca ti-e dor.

Apropie-te de familie

Oricat de mult ai suferi, vei avea mereu aproape persoane dragi - parinti, frati, surori, prieteni. Fiecare dintre ei are nevoie de tine. Si tu ai nevoie de ei. Intalneste-i, organizati activitati comune. Vei vedea ca te poti distra si fara "fostul". Redescopera-ti hobby-urile pe care probabil le-ai si uitat cat timp ati fost impreuna.

Fa-ti planuri de viitor

Iti vine sa urli din toti rarunchii, sa plangi pana nu mai ai lacrimi, te-ai tavali pe jos de durere pentru ca ti se pare ca lumea s-a sfarsit. Nu e asa si asta trebuie sa iti intre bine in cap! Lumea nu s-a sfarsit. Poate ca lumea abia acum incepe cu adevarat. Inchide ochii si gandeste-te la viitor. Da, exista viitor si fara el! Nu te incapatana sa crezi ca nu e! Fa-ti planuri si bucura-te de timpul de care dispui acum.
Recomandari