Skip to article

Cele cinci DIMENSIUNI ale SUFLETULUI tau: Descopera ceea ce esti!

Cele cinci DIMENSIUNI ale SUFLETULUI tau: Descopera ceea ce esti!
Potrivit traditiei Cabala, intreaga creatie este formata din cinci mari categorii ale constiintei sau, mai bine zis, cinci universuri. Desi fiecare religie in parte a atribuit diverse nume acestor universuri, trebuie inteles faptul ca ele sunt concentrice, exista unul in interiorul celuilalt.

Acestea sunt: Assiyah - universal fizic; Yetzirah - universul emotiilor; Beriyah - universul intelectului sau al mintii; Atziluth - universul spiritului sau al sufletului; Adam Kadmon - sursa primordiala de viata.

Cele cinci universuri sunt in stransa legatura cu un anumit plan al existentei noastre, aceasta favorizand o conexiune misterioasa cu planul superior.

Iata care sunt cele CINCI dimensiuni ale sufletului tau:

1. Lumea Actiunii (Nefesh)

Aceasta dimensiune a sufletului tau se afla intr-o legatura foarte stransa cu lumea fizica. Nefesh reprezinta sufletul structurii atomice, iar fiecare aspect material al acestei lumi devine parte a acestei dimensiuni (plantele, copacii, pietrele, corpurile ceresti s.a.). Asadar, Nefesh este dimensiunea cea mai apropiata de existenta noastra fizica si se intinde pe cea mai lunga perioada. Asa cum atomii, neutronii, protonii si electronii sunt compusi la nivel de suflet din Nefesh, asa si sufletul essential formeaza anumite nivele care sunt mai aproape de sursa centrala a vietii.

2. Lumea Formarii (Ruach)

Din punct de vedere etimologic, "ruach" inseamna "vant". Aceasta constiinta a sufletului nostru este in stransa legatura cu informatia pe care o primim prin intermediul simturilor noastre. Astfel, este in stransa legatura cu planul comunicarii si cu cel al emotiilor. Spiritualitatea omului isi are fundatia in aceasta dimensiune, iar "hrana" o reprezinta stilul nostru general de viata. Este important modul in care ne petrecem timpul liber, insa omul tinde sa neglijeze aceasta constiinta a spiritului sau.

3. Lumea Creatiei (Neshama)

Din punct de vedere etimologic, "neshama" inseamna "suflare". Astfel, aceasta dimensiune a sufletului este asociata cu divinitatea, iar "lacasul" ei este in inaltul cerurilor. Neshama este greu de definit si localizat in interiorul unei persoane, despre aceasta crezandu-se ca se afla in legatura directa cu caracterul. O persoana care nu se straduieste sa obtina puritatea si corectitudinea in viata nu isi va activa toate dimensiunile sufletesti. Fiecare dintre noi avem posibilitatea sa activam aceasta dimensiune, insa este nevoie de foarte multa vointa si deschidere sufleteasca, bunatate si intelegere. Doar cei cu adevarat puternici pot atinge planul superior. Trebuie retinut ca viata omeneasca nu este completa fara Neshama.

4. Lumea Emanatiei (Chaya)

Chaya, cunoscuta si sub numele de Esenta Vitala, are prea putina legatura cu corpul fizic, dar este o dimensiune foarte importanta. Ea traieste mai mult in alte planuri ale constiintei si, desi nu se pot spune multe lucruri despre acest plan sufletesc, se presupune ca reprezinta cel mai inalt nivel accesibil al constiintei fiintei umane.

5. Lumea Vointei (Yehidah)

Yehidah este dimensiunea care se afla in profunda conexiune cu fiinta umana. Este punctul central al sufletului si se spune ca este in conexiune cu Esenta Divina. Tot despre aceasta dimensiune se spune ca ne ajuta sa descoperim adevarul absolut, ne ajuta sa inlaturam dualitatea din viata noastra si sa ne cunoastem pe noi insine. Sufletul, Yehidah, este conectat mereu la perfectiune si ne ajuta sa depasim orice necaz.

Sursa: rabbidavidcooper.com

Articole recomandate

Horoscop: Cu cine ai sanse sa te mariti, in functie de semnul astral. Afla in ce zodie se afla barbatul care ti-e sortit! Horoscop: Cu cine ai sanse sa te mariti, in functie de semnul astral. Afla in ce zodie se afla barbatul care ti-e sortit!
Esti adepta casatoriei si iti doresti o familie? Adesea, lucrurile nu merg asa cum ne dorim noi, femeile, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa-ti pierzi speranta. Fiecare isi gaseste sufletul pereche, mai devreme sau mai tarziu.Se spune ca in momentul in care intalnesti barbatul care ti-e
Horoscopul dragostei: Afla cum stai cu iubirea in aceasta saptamana! Horoscopul dragostei: Afla cum stai cu iubirea in aceasta saptamana!
8 - 14 decembrie este o saptamana a rezolvarii conflictelor mai vechi, a iubirii, a relatiilor intense si a experientelor de neuitat.Majoritatea nativilor isi vor gasi linistea in intimitatea caminului sau a cuplului, iar cativa dintre ei vor putea rezolva probleme care ii macina de ceva vreme.
Citeste horoscopul 8 - 14 decembrie 2014: Afla previziunile pentru zodia ta! Citeste horoscopul 8 - 14 decembrie 2014: Afla previziunile pentru zodia ta!
Saptamana 8 - 14 decembrie 2014 poate aduce noi experiente, este interesanta din multe puncte de vedere, iar pozitia astrelor este una favorabila. Semnele de Pamant vor fi foarte active in aceasta perioada si vor putea lua decizii de viitor sau vor rezolva probleme mai vechi.Asadar, daca vrei sa
Cele 5 caracteristici ale unui suflet pereche: Afla cum iti dai seama cine iti este sortit! Cele 5 caracteristici ale unui suflet pereche: Afla cum iti dai seama cine iti este sortit!
Sufletele pereche reprezinta simbolul universal al iubirii. Intr-o lume in care totul se schimba foarte repede, ajungem sa ne pierdem in relatii care nu ne ajuta sa ne dezvoltam, care nu ne aduc nicio satisfactie sau care pur si simplu ne impiedica sa evoluam. Sufletul pereche te completeaza, este
Horoscop 2015: Afla ce iti rezerva astrele in noul an! Horoscop 2015: Afla ce iti rezerva astrele in noul an!
Dupa un 2014 plin de greutati, in care foarte multi nativi s-au zbatut sa obtina anumite lucruri si s-au confruntat cu diverse probleme, urmeaza un an dinamic, plin de aventura, in care se vor putea reconfigura strategiile. Anul 2015 aduce foarte multe schimbari la toate nivelele, iar cei mai multi