Skip to article

CINCI tipuri de RELATII TOXICE pe care trebuie sa le eviti. Afla ce iti face rau!

CINCI tipuri de RELATII TOXICE pe care trebuie sa le eviti. Afla ce iti face rau!
In viata, trebuie sa invatam sa ne inconjuram de persoane care ne ajuta sa devenim oameni mai buni. Dincolo de experientele care ne sunt prezentate in revistele glossy sau de cele la care aspiram, trebuie sa invatam ca relatiile pe care le avem de-a lungul vietii sunt cele mai importante.

Relatiile cu cei din jur ne ajuta sa invatam mai multe lucruri despre noi, sa evoluam, sa ne atingem mai repede obiectivele sau sa obtinem anumite beneficii, fie ele doar spirituale.

Totusi, exista anumite tipuri de relatii care sunt toxice si pe care ar trebui sa le eviti:

1. Relatiile care se bazeaza pe asteptari prea mari

Trebuie sa apreciezi pe cineva pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce vrei sa fie. Asadar, o relatie in care persoana din fata ta are asteptari mult prea mari de la tine sau incearca sa te schimbe intr-o oarecare masura in mod clar nu este benefica pentru tine. Nicio persoana nu este perfecta, iar acest lucru trebuie sa fie bine stiut. Tine minte, cele mai mari dezamagiri in viata si in relatii apar atunci cand exista asteptari prea mari.

2. Relatiile care ar trebui sa te completeze

Este gresit sa crezi ca partenerul tau de viata trebuie sa te completeze. In primul rand, tu trebuie sa te cunosti foarte bine inainte de a te implica intr-o relatie. Persoana din fata ta trebuie doar sa te ajute sa evoluezi si sa descoperiti impreuna foarte multe lucruri frumoase.


3. Relatiile in care trecutul pe care l-ai avut este folosit impotriva ta


Atunci cand o persoana te invinovateste pentru greselile pe care le-ai facut in trecut, atunci acea relatie este toxica. Nimeni nu trebuie sa se foloseasca de trecutul unei persoane pentru a iesi in avantaj. Mai mult, sunt sanse ca ambele parti implicate sa iasa in pierdere atunci cand se recurge la astfel de atacuri.

4. Relatiile construite in baza unor minciuni

Increderea este fundamentala, iar minciunile, oricat de nevinovate ar fi ele, nu vor face altceva decat sa va afecteze relatia. In cazul in care tu ascunzi anumite lucruri sau persoana din fata ta evita unele subiecte, atunci in mod clar relatia pe care o aveti nu se va indrepta in directia cea buna. Important este sa incerci sa vorbesti deschis cu o persoana ori de cate ori o prinzi cu minciuna.

5. Relatiile guvernate de santaj emotional

Chiar daca santajul emotional iti "asigura" relatia pe care ti-o doresti, acesta nu trebuie sa fie o motivare pentru nimeni. Tu sau persoana din fata ta nu trebuie sa apelati la astfel de trucuri, pentru ca relatia voastra se va indrepta in directia gresita si va avea de suferit. Santajul emotional duce doar la oprimarea adevaratelor sentimente care exista intre doua persoane.

Sursa: marcandangel.com

Articole recomandate

Horoscop 2015: Afla cum stai cu dragostea in noul an! Horoscop 2015: Afla cum stai cu dragostea in noul an!
Dupa un 2014 dificil, 2015 va fi un an bun pentru foarte multi nativi, in special pentru Tauri, dupa ce acestia vor scapa de tranzitul planetei Saturn. Asadar, in ceea ce priveste viata sentimentala, multi nativi vor putea face noi cuceriri sau isi vor putea oficializa relatia actuala.Daca vrei sa
HOROSCOP 2015: Afla cum stai cu banii in noul an, in functie de zodia ta! HOROSCOP 2015: Afla cum stai cu banii in noul an, in functie de zodia ta!
Anul 2015 aduce foarte multe schimbari, in special in zona banilor. Majoritatea nativilor vor scapa de influentele negative ale planetei Saturn si vor putea porni pe un nou drum.Vor rezolva probleme mai vechi, vor scapa de datorii sau vor avea sansa sa se implice in noi proiecte care le vor aduce
Cele TREI comportamente NEGATIVE pe care trebuie sa le eviti cu orice pret Cele TREI comportamente NEGATIVE pe care trebuie sa le eviti cu orice pret
S-a intamplat pana acum sa simti ca anumite evenimente nu s-au intamplat asa cum ti-ai dorit sau ca nu ti-ai gasit drumul in viata? Deseori, se intampla sa picam in butoiul cu melancolie si sa reflectam asupra vietii noastre, iar sfaturile celor din jur nu par sa ne multumeasca.Nu de putine ori,
HOROSCOP 2015: Afla cat de norocoasa vei fi in noul an, in functie de zodia ta! HOROSCOP 2015: Afla cat de norocoasa vei fi in noul an, in functie de zodia ta!
Anul 2015 promite foarte multe lucruri frumoase, in special in zona banilor, norocului si dragostei. Saturn nu va mai avea o influenta negativa asupra anumitor nativi, ceea ce inseamna ca foarte multi dintre ei vor avea parte de experiente inedite in noul an. Obiectivele pot fi atinse foarte usor,
6 SEMNE care iti arata ca trebuie sa pui capat unei relatii de PRIETENIE 6 SEMNE care iti arata ca trebuie sa pui capat unei relatii de PRIETENIE
O parte din ceea ce ajungem sa fim in viata se datoreaza si prietenilor pe care ii avem. Uneori, avem norocul sa intalnim oameni buni, care ne ajuta sa evoluam, sa ne cunoastem mai bine sau sa ne atingem mai repede obiectivele. Indiferent ce alegem sa facem in viata, este important sa ne inconjuram
Cele cinci DIMENSIUNI ale SUFLETULUI tau: Descopera ceea ce esti! Cele cinci DIMENSIUNI ale SUFLETULUI tau: Descopera ceea ce esti!
Potrivit traditiei Cabala, intreaga creatie este formata din cinci mari categorii ale constiintei sau, mai bine zis, cinci universuri. Desi fiecare religie in parte a atribuit diverse nume acestor universuri, trebuie inteles faptul ca ele sunt concentrice, exista unul in interiorul celuilalt.