Skip to article

Cuplu conventional vs cuplu spiritual: Ce trebuie sa stii pentru a avea parte de implinire pe plan sentimental!

Cuplu conventional vs cuplu spiritual: Ce trebuie sa stii pentru a avea parte de implinire pe plan sentimental!
Orice femeie isi doreste o relatie sublima, in care sa descopere in fiecare zi frumusetea de a trai alaturi de sufletul pereche, dar nu multe sunt cele care reusesc sa ajunga la acest grad de implinire sufleteasca.

Relatiile esuate, problemele cu care se confrunta in viata de cuplu, regulile ce trebuie respectate sau pur si simplu conceptiile gresite ale altor persoane ajung sa umbreasca adevaratele dorinte ale unei femei in ceea ce priveste viata sentimentala.

Atunci cand vorbim despre o relatie perfecta din punct de vedere spiritual este important sa tinem cont de greselile pe care fiecare dintre noi le face si trebuie sa invatam sa le indreptam.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca exista doua tipuri de cuplu: cel conventional si cel spiritual. Asadar, analizand foarte bine situatia in care va aflati acum, va puteti da seama in ce stadiu sunteti si, prin urmare, va puteti pregati pentru ceea ce urmeaza.

Cuplu conventional

Cand vorbim despre cuplu conventional, trebuie mentionat faptul ca se face referire la acel model in care motivatiile partenerilor nu sunt clarificate, in care cei implicati isi modeleaza viata dupa standardele stabilite de altii si in care se prefera stabilitatea financiara in detrimentul celei emotionale. Partenerii nu se cunosc foarte bine unul pe celalalt si incearca sa se impresioneze reciproc, in speranta ca vor crea o punte de legatura, falsa, desigur, care ii va ajuta sa cladeasca un viitor impreuna.

Manifestarile sentimentelor nu vor fi libere, ele vor fi ingradite de griji si intotdeauna vor avea ca scop testarea increderii. In interiorul acestui cuplu exista o dependenta nociva, ambele parti implicate nu stiu ce isi doresc de la relatia pe care o au, insa nici nu se pot detasa de ea. Totodata, apare si spiritul de competitie, partenerii nu stiu ce rol au in relatia de cuplu si incearca sa se detroneze unul pe celalalt. Conflictele sunt puternice si, de regula, au ca scop stabilirea autoritatii.

Ce oferim la schimb

Treptat, apar conditionarile, iar partenerii implicati in relatie incep sa faca "troc", fiecare incepe sa ofere diferite lucruri la schimb si considera ca celalalt este vinovat pentru problemele pe care le au in viata de cuplu. Unul din parteneri va avea intotdeauna impresia ca ceva este gresit in acea relatie, ca nu exista viitor sau vor avea tot felul de reprosuri. Provocarea cea mai mare vine atunci cand apare sentimentul de esec, cand ambii parteneri considera ca relatia lor nu are niciun viitor si ca orice ar face vor ajunge mereu in acelasi punct. Se observa o circularitate a greselilor, nemultumirile vesnic neclarificate, problemele permanente si indoiala. Resentimentele puternice ce apar provoaca dezechilibre psihice, iar partenerii se vor lega de cuvantul "incerc", menit sa aduca o raza de speranta in relatie si fiind privit ca o tema. Insusi cuvantul "incerc" va avea o rezonanta negativa asupra vietii de cuplu, pentru ca partenerii nu vor putea sa vada mai departe de problemele cu care se confrunta. Cuplurile conventionale ajung foarte usor la separare, iar niciunul din parteneri nu ramane cu o experienta placuta.

Cuplu spiritual

Cuplul spiritual este complet diferit de cel despre care am vorbit anterior. Partenerii au obiective comune, isi cunosc perfect rolul pe care il au in relatie, iar comunicarea este deschisa. Recunoasterea reciproca este un punct forte, partenerii isi exprima dorintele pe care le au si se simt liberi sa aspire la mai mult. Gelozia nu are ce cauta in acest tip de relatie. Increderea este temelia acestui cuplu, totul porneste de aici si partenerii se accepta unul pe celalalt. Responsabilitatile sunt clar definite, iar fericirea partenerilor nu depinde de experientele anterioare. Atunci cand vorbim de roluri, chiar daca ele sunt bine definite, partenerii nu exclud varianta unui schimb, in speranta ca relatia lor sa evolueze.

Exista o libertate de exprimare care ajuta cuplul conventional sa treaca peste barierele impuse de altii si sa-si stabileasca propriile "reguli". Sentimentul de securitate este bine instalat in interiorul acestui cuplu, partenerii nu traiesc cu teama ca vor ajunge la despartire si nici nu incearca sa se sufoce unul pe celalalt. Totul vine de la sine, au o gandire limpede si curata, iar singurul lucru de care trebuie sa se teama este acela ca vor ajunge sa se iubeasca atat de mult, incat niciunul dintre ei nu va mai fi dispus sa se desprinda de realitatea povestii lor de iubire. Se creeaza o atmosfera calda, generoasa. Se poate vorbi despre o iubire perfecta, despre care multe persoane au auzit doar franturi. Cuplul spiritual reprezinta pilonul de legatura cu divinitatea.

Asadar, este necesar sa ne angrenam in relatii amoroase bazate pe iubire reciproca, in care sentimentele sunt sincere, iar loialitatea este puternica. Nimic nu trebuie fortat si fiecare persoana trebuie sa isi cunoasca adevarata menire in viata. Cu ajutorul iubirii, orice fiinta poate atinge adevarul absolut, insa eforturile trebuie sa fie dorite si considerabile.

Articole recomandate

Zodiac celtic: Afla ce semn esti si ce personalitate ai! Zodiac celtic: Afla ce semn esti si ce personalitate ai!
Ca si alte popoare stravechi, vechii celti credeau in puterea zilei de nastere si in semnificatia acesteia. Se credea ca fiecare persoana se afla sub spiritul protector al unui animal, care ii influenteaza destinul si personalitatea. Asadar, in functie de ziua in care te-ai nascut, in zodiacul celt
Horoscopul succesului: Ce zodii fac cei mai multi bani! Horoscopul succesului: Ce zodii fac cei mai multi bani!
Succesul profesional si veniturile fiecarei persoane in parte depind strict de modul in care fiecare reuseste sa se impuna. Cu toate acestea, un rol important il au si astrele.Daca te-ai intrebat pana acum cum este posibil ca anumite persoane sa faca bani fara a face prea mult efort sau fara a avea
Horoscop: Numerele de care trebuie sa te feresti ca sa nu ai ghinion, in functie de zodie Horoscop: Numerele de care trebuie sa te feresti ca sa nu ai ghinion, in functie de zodie
Deseori, se spune ca ghinionul ni-l mai atragem si singuri in viata, insa trebuie sa tinem cont de o serie de lucruri care pot actiona asupra noastra.Numerologia nu este o stiinta exacta, dar nici nu trebuie sa ignoram complet influenta numerelor in viata noastra. In functie de zodia in care te-ai
Horoscopul dragostei: Afla cum stai cu iubirea in aceasta saptamana! Horoscopul dragostei: Afla cum stai cu iubirea in aceasta saptamana!
Saptamana 22 - 28 septembrie 2014 marcheaza practic echinoctiul de toamna, iar evenimentele astrale ce vor avea loc pe parcursul acestei perioade vor avea o influenta puternica asupra nativilor, in special in zona relatiilor.Soarele va intra in zodia Balanta, ceea ce inseamna ca influenta sa se va
Citeste horoscopul saptamanii 22 - 28 septembrie. Afla ce ti-au rezervat astrele! Citeste horoscopul saptamanii 22 - 28 septembrie. Afla ce ti-au rezervat astrele!
Saptamana 22 - 28 septembrie este cea a sigurantei. Majoritatea nativilor vor fi nevoiti sa ia decizii calculate si sa se gandeasca in profunzime asupra problemelor cu care se confrunta. In aceasta perioada Pluton isi va reveni la mersul direct dupa o perioada de 5 luni de retrogradare, iar Soarele
Horoscop: Atractie fara limite. Cum sa-l faci sa fie interesat de tine, in functie de zodia lui Horoscop: Atractie fara limite. Cum sa-l faci sa fie interesat de tine, in functie de zodia lui
Deseori, se vorbeste despre atractia la prima vedere, dar cum ramane cu restul intalnirilor? Flacara pasiunii trebuie sa fie vie in continuare, altfel relatia dintre un barbat si o femeie nu mai are niciun farmec. Desigur, daca dorim sa cucerim un barbat, putem gasi pe internet o serie de trucuri,