Skip to article

Primele semne ale depresiei: Identifica-le si nu le ignora!

Depresia este o boala tot mai des intalnita in zilele noastre, in special in randul tinerilor. Primele semne ale depresiei raman de cele mai multe ori ascunse, iar majoritatea persoanelor nu le acorda o atentie deosebita.

Unul dintre motivele pentru care depresia este greu de diagnosticat este faptul ca cele mai multe persoane nu apeleaza la ajutorul unui specialist si pun toate starile pe seama stresului sau a problemelor cu care se confrunta in viata de zi cu zi.

Numarul persoanelor care sufera de depresie este foarte mare, iar acesta creste de la an la an.

Iata care sunt primele semne ale depresiei:

1. Tristete si schimbari de dispozitie

Persoanele care sufera de depresie au episoade lungi de tristete si schimbari dese de dispozitie. Aceste manifestari se repeta pe tot parcursul zilei si in fiecare zi.

2. Nervozitate si atacuri de panica

Persoanele care sufera de depresie traiesc cu teama de viitor, cu frica de viata si au atacuri de panica sau foarte multe momente de nervozitate. Au un sentiment de absenta, nu se pot concentra asupra activitatii pe care o desfasoara si se pot pierde complet in propriile ganduri.

6 alimente care te ajuta sa invingi depresia. Regaseste-ti fericirea!

3. Scaderea energiei

Persoanele care sufera de depresie sunt lipsite de energie, nu se pot implica in activitati care necesita prea mult efort si au episoade de somnolenta. Tot din cauza oboselii nu pot fi coerente si nu se pot concentra asupra activitatilor pe care le desfasoara.

Depresia la barbati, cum se manifesta si cum iti poti ajuta iubitul sa se vindece

4. Scaderea puterii de memorie

Scaderea puterii de memorie este un rezultat al depresiei. Persoanele care sufera de aceasta boala sunt incapabile sa retina informatii noi, sa invete anumite lucruri si vor avea o stare constanta de indecizie. Sunt incapabile sa ia decizii importante si nu sunt constiente de situatiile cu care se confrunta.

Un subiect despre care vorbim prea rar, dar care afecteaza tot mai multe persoane: depresia din timpul sarcinii

5. Gandire negativa

Gandirea negativa si sentimentele de vinovatie sunt o caracteristica a persoanelor care sufera de depresie. Acestea sunt foarte preocupate de problemele actuale, se invinovatesc pentru tot ce le merge rau si au o gandire nociva, care le impiedica sa vada partea plina a paharului.

Sursa: e-dimineata.ro

astratex.ro

Articole recomandate

Horoscop: Afla cum stai cu dragostea in luna iunie 2015, in functie de zodia ta! Horoscop: Afla cum stai cu dragostea in luna iunie 2015, in functie de zodia ta!
Luna iunie 2015 este buna pentru toate zodiile si va fi destul de interesanta, datorita evenimentelor astrologice care au loc in aceasta perioada. Venus si Jupiter ne sustin la fiecare pas, iar foarte multi nativi vor putea face "curatenie" in viata privata.

Important va fi ciclul
Cum depasesti un moment de blocaj. Iata ce trebuie sa faci atunci cand esti intr-o astfel de situatie! Cum depasesti un moment de blocaj. Iata ce trebuie sa faci atunci cand esti intr-o astfel de situatie!
Cu siguranta te-ai confruntat pana acum cu un moment de blocaj. Atunci cand o persoana nu obtine ceea ce isi doreste, se afla in imposibilitatea de a trai sentimentele pozitive si de a gasi o solutie la problemele cu care se confrunta.

Este necesar sa recunosti un moment de blocaj si sa
Citeste horoscopul lunii iunie 2015: Afla previziunile pentru zodia ta! Citeste horoscopul lunii iunie 2015: Afla previziunile pentru zodia ta!
Luna iunie 2015 este buna pentru toate zodiile, energiile sunt pozitive, iar schimbarile pot fi facute usor. Venus si Jupiter ne sustin la fiecare pas si ne ajuta sa ne atingem toate sau aproape toate obiectivele.

Totodata, este o perioada in care putem scapa de unele probleme si in care
Horoscopul dragostei: Afla cum stai cu iubirea in aceasta saptamana! Horoscopul dragostei: Afla cum stai cu iubirea in aceasta saptamana!
Saptamana 25 - 31 mai este cea a puterii de a invinge si a scopurilor bine definite, dar si a pierderii prin nepasare. Se recomanda prudenta in acest interval. Cele 7 zile vor fi incarcate de multe evenimente astrale, ceea ce inseamna ca va fi o perioada spectaculoasa. Unii nativi vor ramane
Citeste horoscopul saptamanii 25 - 31 mai 2015: Afla previziunile pentru zodia ta! Citeste horoscopul saptamanii 25 - 31 mai 2015: Afla previziunile pentru zodia ta!
Saptamana 25 - 31 mai este cea a puterii de a invinge si a scopurilor bine definite, dar si a pierderii prin nepasare. Se recomanda prudenta in acest interval. Cele 7 zile vor fi incarcate de multe evenimente astrale, ceea ce inseamna ca va fi o perioada spectaculoasa. Unii nativi nu vor invata
Dezvoltare personala: Cat de mult iti schimba viata cuvintele pozitive Dezvoltare personala: Cat de mult iti schimba viata cuvintele pozitive
"Cuvintele sunt, desigur, cel mai puternic 'drog' folosit de omenire" - Rudyard KiplingCuvintele pot muta muntii din loc sau pot cauza razboaie, sunt foarte puternice si conteaza enorm cum le folosim. Nu este vorba despre acele cuvinte banale, care nu au niciun impact asupra noastra, ci despre